Banner 980x90

Zīle: Piespiedu kvotas nerisinās bēgļu problēmu kopumā

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA

Piespiedu mehānisms bēgļu uzņemšanai Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs nerisinās šo problēmu kopumā, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

Viņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka Latvijai būtu jāturpina iestāties pret obligātām kvotām, jāskaidro sava situācija, piemēram, ir skaidrs, ka Latvijā ir integrācijas problēmas, liels nepilsoņu skaits.

"Piespiedu mehānisms ir vissliktākais, kas šajā situācijā var būt," klāstīja politiķis. Kā iespējamo risku Zīle pieminēja arī Šengenas zonas "nodrupināšanos".

Pēc politiķa domām, būtu jāņem vērā Lielbritānijas pieredze, kura esot izvēlējusies pareizo ceļu šī jautājuma risināšanā.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers trešdien uzrunā Eiropas Parlamentā (EP) par stāvokli Eiropas Savienībā (ES) paziņojis, ka EK ierosina dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas.

"ES tagad nav laiks baidīties, tagad ir laiks drosmīgai rīcībai," savā pirmajā uzrunā par stāvokli ES pavēstīja Junkers.

Kā norādīja Junkers, vienošanās par 160 000 bēgļu sadali pa dalībvalstīm ir jāpieņem nākamajā nedēļā gaidāmajā ES tieslietu un iekšlietu ministru ārkārtas sanāksmē.

Bēgļu uzņemšana Latvijā radīja nesaskaņas starp koalīcijas partneriem, jo nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK iebilda pret bēgļu uzņemšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)