Banner 980x90

Vidzemē uzvar un septiņas deputātu vietas iegūst "Vienotība"


Ziņai pievienots LTV Ziņu dienesta sagatavotais video sižets
 
12.Saeimas vēlēšanās Vidzemes vēlēšanu apgabalā pārliecinoši uzvarējušas esošās koalīcijas partijas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Vislielāko vēlētāju atbalstu Vidzemē ieguvusi "Vienotība" - par to Vidzemē nobalsojuši 25,85% vēlētāju. Līdz ar to "Vienotību" no Vidzemes reģiona 12.Saeimā varētu pārstāvēt septiņi deputāti.

Nedaudz mazāk jeb 21,64% vēlētāju atbalstījuši Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), savukārt "Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) ieguvusi 20,28% vēlētāju atbalstu. 12.Saeimā no Vidzemes iekļūs pa sešiem ZZS un VL-TB/LNNK pārstāvjiem.

"Saskaņa" Vidzemē saņēmusi vien 12,43% vēlētāju atbalstu, kas ļaus parlamentā iekļūt trim "Saskaņas" politiķiem.

12.Saeimā Vidzemi pārstāvēs arī divi deputāti no partijas "No sirds Latvijai", kā arī divi deputāti no "Latvijas Reģionu apvienības", kuras attiecīgi ieguvušas 7,26% un 7,54% vēlētāju atbalstu.

Pārējās partijas 5% barjeru nav pārvarējušas. Par partiju "Latvijas attīstībai" nobalsoja 1,23% vēlētāju, "Vienoti Latvijai" - 1,17%, "Latvijas Krievu savienību"- 0,71%, "Jauno konservatīvo partiju"- 0,66%, "Izaugsmi" - 0,27%, "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām" - 0,22%, bet "Suverenitāti"- 0,1%.

Kā liecina CVK publicētā informācija, Vidzemē "Vienotības" sarakstā visvairāk punktus ir ieguvuši un Saeimā iekļūs premjerministre Laimdota Straujuma, Saeimas deputāts Ainars Latkovskis, Valmieras mērs Inesis Boķis, bijušais Eiropas parlamenta deputāts Kārlis Šadurskis, Saeimas deputāti Jānis Upenieks, Vilnis Ķirsis un Romualds Ražuks. Savukārt aiz strīpas palikuši Saeimas deputāti Edvards Smiltēns, Arvils Ašeradens, Zanda Kalniņa-Lukašēvica, izglītības ministre Ina Druviete, bet bijušais Ogres mērs Edvīns Bartkevičs izsvītrots līdz pēdējai pozīcijai.

No ZZS Vidzemes apgabalā Saeimas deputāta mandātus varētu iegūt zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, deputāts Ingmārs Līdaka, zemnieku līderis Armands Krauze, Pensionāru savienības priekšsēdētājs Andris Siliņš, uzņēmējs un bijušais motosportists Artis Rasmanis un Smiltenes mērs Ainārs Mežulis. No ZZS aiz strīpas palikusi Saeimas deputāte Inese Aizstrauta un bijušais ugunsdzēsēju vadītājs Aivars Straume.

No VL-TB/LNNK saraksta pie deputāta mandāta tiks apvienības līderis Raivis Dzintars, deputāti Jānis Dombrava un Ināra Mūrniece, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš, ar skandālu Saeimas deputāta mandātu nolikušais Kārlis Krēsliņš un Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Rihards Kols. Saeimā neiekļūs Saeimas deputāti Gatis Sprūds, Gunārs Rusiņš un Gunta Liepiņa.

"Saskaņas" trīs vietas no Vidzemes saraksta Saeimā aizņems deputāti Sergejs Dolgopolovs, Jānis Ādamsons un Ivars Zariņš, bet aiz strīpas palikuši deputāti Aleksandrs Sakovskis un Viktors Jakovļevs, kā arī daudzu partiju politiķi Kārlis Leiškalns un Aivars Kreituss. LRA no Vidzemes Saeimā pārstāvēs apvienības līderis Mārtiņš Bondars un Ādažu domes deputāts Jānis Ruks, bet NSL - bijušais Satversmes tiesas vadītājs Gunārs Kūtris un diriģents Arvīds Platpers.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)