Banner 980x90

VARAM neatbalsta kuģošanas līdzekļu jaudas ierobežojuma atcelšanu Ungura ezerā

Valmiera, 10.okt., LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) neatbalsta Pārgaujas novada pašvaldības ierosinājumu atcelt kuģošanas līdzekļu jaudas ierobežojumu atcelšanu Ungura ezerā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Vēstulē VARAM pašvaldība ierosinājusi izvērtēt Ministru kabineta noteikumus nr.317 "Gaujas nacionālā parka individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi" un izslēgt šajā tiesību normā noteikto kuģošanas līdzekļu dzinēja jaudas ierobežojumu, kā ari izteikusi gatavību pārņemt Ungura ezera apsaimniekošanu.

Minētie priekšlikumi no pašvaldības puses izskanējuši, ņemot vērā iedzīvotāju, atpūtnieku un uzņēmēju intereses, aģentūrai LETA paskaidroja Pārgaujas novada pašvaldības izpilddirektore Maruta Drubiņa.

Atbildes vēstulē VARAM min, ka Gaujas nacionālā parka dabas aizsardzības plāna izstrādes laikā tiks veikta arī Ungura ezera izpēte un izvērtēti priekšlikumi un pamatojums nepieciešamajiem grozījumiem Gaujas nacionālā parka funkcionālajā zonējumā un individuālajos aizsardzības un izmantošanas noteikumos. Tāpat ministrija iesaka aptaujāt ieinteresētās puses, piemēram, atpūtniekus un makšķerniekus, par to, kā aizlieguma atcelšana ietekmētu viņus.

Līdz ar to, vai būs nepieciešams atcelt jaudas ierobežojumu un vai pašvaldība varētu uzņemties ezera apsaimniekošanas pienākumus, varēs spriest tikai pēc Gaujas nacionālā parka aizsardzības plāna izstrādes, tā norādīja Drubiņa.

Šobrīd Ungura ezerā liegts pārvietoties ar motorlaivām, ūdens motocikliem un cita veida kuģošanas līdzekļiem, kura dzinēja jauda ir lielāka par 3,7 Kw. Aizliegums pastāv, lai aizsargātu ezerenes, lobēlijas un krastenes biotopus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)