Banner 980x90

Vangažos varēs veikt C hepatīta eksprestestus

Šogad Latvijas Sarkanais Krusts (LSK) Pasaules Hepatīta dienas ietvaros sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru un citām NVO plānojam sabiedrības informēšanas kampaņu/akciju par vīrus hepatītiem, nepieciešamību pastiprināti pievērst uzmanību slimību profilaksei, kontroles pasākumiem un veselības pārbaužu veikšanai.

Kā pilsētas informācijas portālam Sigulda24.lv ziņo LSK Rīgas Apriņķa priekšsēdētāja Irēna Ikstena, tiks skaidrota nepieciešamība vakcinēties pret B hepatītu.

Latvijas Sarkanā Krusta Vangažu nodaļas veselības istabā Parka ielā 2 ceturtdienās no plkst.13.00 līdz 16.00 varēs veikt bezmaksas C hepatīta eksprestestus, kamēr tests būs pieejams. Testus veiks apmācīta feldšere Ārija Teivāne.

Akcija tiek veikta, lai pozitīva testa gadījumā apmeklētājiem sniegtu informāciju, kur nekavējoties jāvēršas, lai savlaicīgi uzsāktu ārstēšanos un nenodarītu vēl lielāku kaitējumu savai veselībai. Būs pieejami arī drukātie materiāli dalīšanai par hepatītiem u.c., infekcijas saslimšanām.

Jāatzīmē, ka katru gadu 28.jūlijs tiek atzīmēts kā Pasaules Hepatīta diena.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)