Banner 980x90

Valsts svētkos Turaidas muzejrezervātā durvis vērs jauna ekspozīcija

Rīga, 23.apr., LETA. Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, Turaidas muižas atjaunotajā klaušinieku mājā atvērs jaunu ekspozīciju "Ceļā uz Latvijas valsti: Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis", aģentūru LETA informēja Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā Anda Skuja.

Jaunā Turaidas muzejrezervāta ekspozīcija vēstīs par vairāk nekā 100 gadus ilgu vēstures posmu no dzimtbūšanas atcelšanas Vidzemē 1819.gadā līdz Latvijas Republikas Agrārās reformas likuma pieņemšanai 1920.gadā.

Ekspozīcija ir muzeja pētnieciskā un krājuma daudzu gadu darba rezultāts. "Turaidas atjaunotā klaušinieku māja kopā ar ekspozīciju ir piemineklis latviešu zemniekam, kurš ar darbu, apņēmību, neatlaidību un savas zemes mīlestību rada pamatu izglītotai un kulturālai nācijai," stāsta Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne.

Muzejrezervāta jaunās ekspozīcijas "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis" apskatei valdība šodien noteica atsevišķu ieejas maksu atbilstoši katrai apmeklētāju mērķgrupai, ņemot vērā ar muzeja pakalpojumu sniegšanu saistītās faktiskās izmaksas. Ieejas maksa par šīs ekspozīcijas apskati pieaugušajiem būs trīs eiro, pensionāriem - divi eiro, pilna laika studentiem - 1,50 eiro, skolēniem - 0,50 eiro, bet personām ar III grupas invaliditāti - 0,30 eiro.

Skolēniem dažādu vecumu mērķgrupām (1.-4.klasei, 5.-9.klasei un 10.-12.klasei) tiek piedāvātas trīs jaunas muzeja izglītojošās programmas, kas izstrādātas, pamatojoties uz ekspozīcijas "Ceļā uz Latvijas valsti: Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis" tematiku, un kurās ar daudzveidīgām metodēm, informācijas tehnoloģiju un multimediju palīdzību interaktīvā veidā tiek rosināta interese par Latvijas vēsturi un nodrošināta muzeja krājuma un pētniecības darba pieejamība.

Maksa par vienu katras programmas nodarbību skolēnu grupai būs 35,57 eiro laika periodā no 1.maija līdz 31.oktobrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)