Banner 980x90

Vairāk nekā 100 skolēni Siguldā piedalīsies patriotiskā izaicinājumu spēlē "Jaunie Rīgas sargi"

Rīga, 29.nov., LETA. Siguldas novada Mores kauju piemiņas parkā 2.decembrī norisināsies piedzīvojumu un izaicinājumu spēle skolu jaunatnei "Jaunie Rīgas sargi", aģentūru LETA informēja Jaunsardzes un informācijas centrā.

Sagaidāms, ka visas dienas garumā par ātrākās, spēcīgākās un saliedētākās komandas titulu cīnīsies vairāk nekā 100 skolēnu no Siguldas Valsts ģimnāzijas, Siguldas pilsētas vidusskolas, Siguldas 1.pamatskolas, Rīgas Kultūru vidusskolas, Rīgas 22.vidusskolas, Mores pamatskolas, Lēdmanes pamatskolas, Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskolas un Allažu pamatskolas.

Pasākuma svinīga atklāšana notiks plkst.9. Klātesošos sveiks Siguldas novada domes Izglītības pārvaldes galvenā speciāliste izglītības jautājumos Sandra Ķirule un Jaunsardzes un informācijas centra Jaunsardzes departamenta direktora pienākumu izpildītāja Zita Rukšāne.

"Spēles vietas izvēle nav nejauša, jo tieši Mores kauju pamatoti varam nosaukt par pēdējo Rīgas aizstāvēšanas kauju Otrā pasaules kara laikā. Latviešu karavīra tēvzemes mīlestība un varonība aizkavēja Sarkanās armijas pēkšņu izlaušanos uz Rīgu, novērsa vācu 18.armijas karaspēka ielenkumu Ziemeļvidzemē un Igaunijā, nodrošināja nepieredzēta apjoma armijas un civiliedzīvotāju evakuāciju. Vācu karaspēks šo kauju laikā Rīgu bija atstājis, un Sarkanā armija to ieņēma bez cīņas. Rezultātā Rīga netika sagrauta," skaidroja Ķirule.

Šogad spēle norisināsies astoņās vietās. Spēles jau notikušas Trikātā, Dobelē, Jelgavā, Rēzeknē, Talsos un Valmierā. Siguldas novada Mores pagastā tā norisināsies 2.decembrī, savukārt noslēdzošā spēle būs 9.decembrī Daugavpilī.

Spēle "Jaunie Rīgas sargi" atraktīvā veidā popularizē Jaunsardzes kustību un Nacionālos bruņotos spēkus (NBS) pusaudžu un jauniešu vidū. Tās virsuzdevums ir veidot patriotisku, pilsoniski apzinīgu un Latvijas vēsturi zinošu jauno paaudzi, kas orientējas valsts aizsardzības, drošības politikas un starptautiskajos jautājumos, prot komunicēt un strādāt komandā, kā arī darboties āra dzīves apstākļos.

Spēli vadīs atvaļinātais NBS virsseržants, starptautisko operāciju dalībnieks, kaskadieris, militārais konsultants un aktieris Ziedonis Ločmelis.

Spēli organizē Jaunsardzes un informācijas centrs sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, NBS un iesaistītajām pašvaldībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)