Banner 980x90

Tuvāko gadu laikā plāno asfaltēt Siguldas grantētās ielas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lai uzlabotu Siguldas ceļu infrastruktūru un novērstu grants ielu putēšanu sausā laikā, Siguldas novada pašvaldība tuvāko gadu laikā plāno uzsākt Siguldas grantēto ielu pārbūvi uz asfaltsegumu, pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

Lai uzsāktu pārbūvi, ikvienai dzīvojamajai mājai jābūt pieslēgtai pilsētas komunikācijām – kanalizācijai, ūdenim un elektrībai.

Tā kā ielu apstrāde ar pretputekļu absorbentu ir dārga un īslaicīga – darbojas līdz pirmajām lietavām vai greiderēšanai –, pašvaldība turpmāko gadu laikā plāno uzsākt Siguldas grantēto ielu asfaltēšanu, investējot ilgtermiņa risinājumā un uzlabojot ceļu infrastruktūru. Šīs ieceres pilotprojekts īstenos jau šajā vasarā – ar asfaltsegumu izbūvēs Nākotnes ielas posms.

Lai uzsāktu grantēto ielu asfaltēšanu, visiem īpašumiem grantētajās ielās jābūt pieslēgtiem pilsētas komunikācijām. Tā kā Nākotnes ielas posmā visi dzīvojamo māju īpašnieki to ir veikuši, asfalta segums šajā ielā būs uzklāts jau šovasar.

Veicinot iedzīvotāju pieslēgšanos pilsētas komunikācijām, būs atrisinātas vairākas problēmsituācijas, kuras var rasties, ja īpašums nav pieslēgts pilsētas komunikācijām, un vistiešākajā mērā ietekmē gan konkrēto mājsaimniecību, gan arī kaimiņu īpašumus un visu pilsētu kopumā. Pieslēgšanās pilsētas komunikācijām ne tikai novērsīs draudus videi – notekūdeņu iesūkšanos gruntsūdeņos, piesārņojumu un smaku –, bet arī novērsīs asfalta seguma bojāšanas iespēju vēlāk – būs izslēgta situācija, kad asfalts ir jāuzlauž, lai pieslēgtu ūdeni vai kanalizāciju neilgi pēc tam, kad ielas segums jau izbūvēts. Iedzīvotājus aicinās arī parakstīt vienošanos, ka vismaz piecus gadus pēc asfalta seguma izbūves viņiem nebūs iespējas izbūvēt papildu komunikācijas – gāzi, optisko kabeli u.c. –, tādēļ par pieslēgšanos nepieciešamajām komunikācijām jāpadomā laicīgi.

Iedzīvotājus informēs par nepieciešamību pieslēgt inženierkomunikācijām atsevišķus īpašumus, tāpat būs noteikts termiņš nepieciešamo pieslēgumu izbūvei.

Pašvaldība tuvākā gada laikā atkārtoti izvērtēs grantēto ielu stāvokli, satiksmes intensitāti, kā arī nodrošinājumu ar inženierkomunikācijām, lai sastādītu asfaltējamo ielu sarakstu prioritārā secībā. 2015.gada 14.oktobrī ar Siguldas novada Domes lēmumu tika apstiprināti noteikumi "Par autoceļu uzturēšanas klasēm", saskaņā ar tiem katrai ielai ir piešķirta uzturēšanas klase. Ielas uzturēšana tiek veikta atbilstoši uzturēšanas klasei.

Jau ziņots, ka šovasar uzsākta atsevišķu ielu apstrāde ar pretputekļu absorbentu. Ar pretputekļu absorbentu tiek apstrādātas tās Siguldas ielas, pa kurām kursē sabiedriskais transports, tāpat vērā ņemts ielu tehniskais stāvoklis un satiksmes intensitāte. Pretputekļu absorbentu šovasar paredzēts uzklāt ielām 15 kilometru garumā un šī pakalpojuma izmaksas sasniegs 12 tūkstošu eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)