Banner 980x90

Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa pamatos iemūrēs vēstījumu nākamajām paaudzēm

Rīga, 22.okt., LETA. Ceturtdien, 25.oktobrī, Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunajā korpusā tiks iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājas vietniece Sindija Brikmane.

Skolas jaunā korpusa būvniecība, kas izmaksās vairāk nekā desmit miljonus eiro, sākta gadā, kad skola tāpat kā Latvija svin 100 gadu jubileju.

Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa būvniecība Ata Kronvalda ielā 7 tika sākta maijā, un tā turpināsies līdz nākamā gada vasarai. Siguldas novada izglītības nozares attīstības stratēģija un skolu tīkla optimizācijas plāns paredz, ka no 2019./2020.mācību gada Siguldas Valsts ģimnāzija atradīsies Ata Kronvalda ielā 7, kur tā jau savulaik darbojusies, savukārt Siguldas pilsētas vidusskola, iegūstot plašākas un mūsdienīgākas telpas, turpinās darbu Krišjāņa Barona ielā 10, kur jau šobrīd mācās skolēni no 1. līdz 5.klasei.

Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunā korpusa projekta autors ir Andris Kokins, autoruzraudzību veic SIA "K Idea". Būvuzņēmējs, kurš uzvarēja publiskā iepirkumu procedūrā, ir SIA "Monum", bet būvuzraudzību veic SIA "Firma L4".

Kopējās Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunās piebūves un plānotās vecā korpusa rekonstrukcijas izmaksas pārsniegs 12 miljonus eiro. Eiropas Reģionālās attīstības fonds Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1.pamatskolas rekonstrukcijai un materiāltehniskās bāzes modernizācijai ir piešķīris turpat trīs miljonus eiro, valsts līdzfinansējums skolu rekonstrukcijai paredzēts vairāk nekā 1,6 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)