Banner 980x90

Siguldas slimnīcā veic piecsimto svara samazināšanas operāciju

Svētdien, 14.septembrī, plkst.12.00 Siguldas slimnīcā norisināsies preses konference par godu piecsimtajai bariatriskajai jeb svara samazināšanas operācijai, kura pacientam no Norvēģijas veikta Siguldas slimnīcā, pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvalde.
Preses konferencē par bariatrisko ķirurģiju un tās rezultātiem Siguldas slimnīcā stāstīs slimnīcas Ķirurģijas nodaļas vadītājs Oļegs Kozlovskis, savukārt slimnīcas valdes loceklis Valdis Siļķe informēs par veselības tūrisma attīstības iespējām Siguldā.

Par sadarbību ar "Sinsen" klīniku Oslo bariatrisko pacientu aprūpē stāstīs tās vadītājs Jorns Kristensens, savukārt par Norvēģijas pacientu vēlmēm un to piepildījumu Latvijā ziņos medicīnas tūrisma kompānijas "Lasikreise AS" vadītājs Hakons Nordengs.

Siguldas slimnīca sadarbību ar Norvēģijas medicīnas tūrisma firmu aptaukošanās slimības radikālā ārstēšanā uzsākusi jau 2010.gadā. Šā gada septembrī operācijas Siguldā būs veiktas jau 500 pacientiem no Norvēģijas.

Siguldas slimnīcas spēja sniegt profesionālus pakalpojumus, un pacientu aprūpi ir nodrošinājusi ilgtermiņa sadarbību un arvien pieaugošu norvēģu pacientu interesi par iespējām saņemt veselības aprūpes pakalpojumus Latvijā. Siguldas slimnīca ir vadošais medicīnas tūrisma eksporta uzņēmums svara samazināšanas ķirurģijā Latvijā. Tiek operēti pacienti arī no Lielbritānijas, Īrijas, Zviedrijas, Spānijas un, protams, Latvijas.

Bariatriskā ķirurģija ietver vairākas svara samazināšanas operāciju metodes. Pasaulē vadošās pašlaik ir "Gastric Bypass" un "Gastric Sleeve" - abu rezultātā tiek ievērojami samazināts kuņģa tilpums. Veicot "Gastric Bypass" metodi, no gremošanas procesa tiek izslēgta arī tievās zarnas sākuma daļa. Operācijas veic vispārējā narkozē laparoskopiski, pielietojot vienreizlietojamus šuvējus un ultraskaņas skalpeli. Operācijas rezultātā pacienti zaudē 75 līdz 80% no liekā svara gada laikā.

Jau mēnesi pēc operācijas kopā ar taukiem sāk atkāpties tādi smagas aptaukošanās tipiskie pavadoņi kā 2.tipa cukura diabēts, augsts asinsspiediens, sāpes mugurā un locītavās. Bariatriskais ķirurgs jāmeklē tad, kad citas ārstēšanas metodes izsmeltas un ķermeņa masas indekss sasniedz 35 un vairāk. Bariatriskā ķirurģija nenodarbojas ar tiešu tauku noņemšanu vai plastisko ķirurģiju, bet maina pacienta ēšanas paradumus, vielmaiņu un ļauj sasniegt noturīgu rezultātu.

Aicinām mediju pārstāvjus 14.septembrī plkst.12.00 piedalīties pasākumā un iegūt papildu informāciju par aptaukošanās slimības radikālās ārstēšanas iespējām un pieejamību ārvalstu un Latvijas iedzīvotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)