Banner 980x90

Siguldas pašvaldība rīkos tikšanos ar iedzīvotājiem par teritorijas Pils ielā 16 attīstību

Pirmdien, 22.februārī, no plkst.18.00 līdz plkst.20.00 Siguldas novada Kultūras centrā ikviens interesents aicināts apmeklēt tikšanos ar pašvaldības speciālistiem par teritorijas Pils ielā 16 - zemes gabala aiz Krišjāņa Barona pieminekļa - attīstību, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Tikšanās laikā ikvienam būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus, kā arī sniegt ierosinājumus par teritorijas attīstību.

Jau ziņots, ka no 18.janvāra līdz 8.februārim Siguldā norisinājās publiskā apspriešana detālplānojuma projektam par teritoriju Pils ielā 16, zemes gabala aiz Krišjāņa Barona pieminekļa.

Teritorijas plānotāja Zane Gatere skaidrojusi, ka detālplānojuma mērķis ir sakārtot un saglabāt zaļo teritoriju pilsētā, netālu no Siguldas pils kompleksa. Apbūves noteikumos tiek detalizēti izstrādātas prasības teritorijas labiekārtojuma elementiem un to atbilstībai kultūrvēsturiskajai videi.

"Plānojumā lielākā teritorijas daļa paredzēta kā zaļumvieta, un, detalizējot atļauto izmantošanu, teritoriju paredzēts padarīt pieejamāku novada iedzīvotājiem un viesiem, izveidojot gājēju celiņus gar Gaujas senielejas gravas malu, kā arī celiņu tīklojumu pa visu teritoriju. Lai teritoriju padarītu saistošāku novada iedzīvotājiem un viesiem, plānots, ka zaļajā teritorijā būs iespēja izvietot golfa laukumu ar deviņām bedrītēm, kurā bedrīšu izvietojums respektētu gan teritorijā augošos vērtīgos kokus, gan pastaigu takas un Gaujas senielejas apmeklētāju brīvu pārvietošanos. Apbūve minētajā teritorijā būs paredzēta tikai tādā apjomā, lai nodrošinātu teritorijas pamatizmantošanu - piemēram, neliela kafejnīca vai inventāra nomas ēka," skaidrojusi Gatere, norādot, ka pēc publiskās apspriešanas pašvaldība aicinās pieteikties interesentus, kurus saista konkrētās teritorijas attīstība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)