Banner 980x90

Siguldas pašvaldība profesionālo sportistu atbalstam šogad piešķīrusi jau 52 000 eiro

Foto: AFP/ LETA
Foto: AFP/ LETA
Siguldas novada Domes deputāti Siguldas novada sportistiem un viņu treneriem par augstiem sasniegumiem skeletonā, bobslejā un kamaniņu sportā Pasaules čempionātos, Eiropas čempionātos, kā arī Pasaules kausu posmos un Pasaules kausu posmu kopvērtējumā 2015./2016.gada sezonā šogad piešķīrusi jau vairāk nekā 52 000 eiro.

Kā pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā, naudas balvas šogad piešķirtas Andrim Šicam un Jurim Šicam 5839 eiro katram – par 5.vietu Pasaules čempionātā divnieku ekipāžām, par 5.vietu Eiropas čempionātā, par sasniegumiem Pasaules kausa posmos un 6.vietu Pasaules kausa posmu kopvērtējumā, kā arī par sasniegumiem komandu stafetēs. Naudas balva piešķirta arī sportistu trenerim Jānim Liepam 2919 eiro.

Tāpat naudas balva piešķirta Ināram Kivleniekam 2136 eiro par 4.vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā, par sasniegumiem komandu stafetēs Pasaules kausa posmos un Pasaules čempionātā, Artūram Dārzniekam 2564 eiro par sasniegumiem Pasaules kausa posmos un Eiropas čempionātā komandu stafetēs, Rikam Kristenam Rozītim 712 eiro par 4.vietu U-23 Pasaules čempionātā un 10.vietu Pasaules čempionātā kamaniņu sportā, trenerim Kasparam Dumpim 2706 eiro par Ināra Kivlenieka, Artūra Dārznieka un Rika Kristena Rožīša trenēšanu.

Jānim Strengam piešķirti 3417 eiro par 1.vietu Pasaules čempionātā bobslejā, 3.vietu Eiropas čempionātā un par sasniegumiem Pasaules kausa posmos bobslejā. Naudas balva 1708 eiro apmērā piešķirta arī viņa trenerim Sandim Prūsim.

Leldei Priedulēnai par 1.vietu Pasaules junioru čempionātā skeletonā un par sasniegumiem Pasaules kausa posmos skeletonā piešķirti 2563 eiro. Leldes Priedulēnas trenerim Gatim Dzērvem piešķirti 1281,50 eiro.

Martinam Dukuram pieškirti 9112 eiro par 1.vietu Pasaules čempionātā skeletonā, 1.vietu Eiropas čempionātā skeletonā, par sasniegumiem Pasaules kausa posmos un 1.vietu Pasaules kausa posmu kopvērtējumā, bet Tomasam Dukuram 4985 eiro par 6.vietu Pasaules čempionātā skeletonā, 1.vietu Eiropas čempionātā skeletonā, kā arī par sasniegumiem Pasaules kausa posmos un 3.vietu Pasaules kausa posmu kopvērtējumā.

Savukārt "Sporta un interešu klubam "RO"  piešķirti 7048 eiro par Martina Dukura un Tomasa Dukura trenera Daiņa Dukura ieguldījumu abu sportistu augsto rezultātu sasniegšanā 2015./2016.gada sezonā. Piešķirtā naudas balva novirzīta Siguldas novada jaunatnes skeletona komandas mācību–treniņu darba nodrošināšanai.

Kritērijus, kārtību un sportistu sasniegumus, par kuriem pašvaldība piešķir naudas balvas novada sportistiem nosaka 2012.gada 4.aprīļa Siguldas novada Domes nolikums "Par kārtību, kādā Siguldas novada sportistiem piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā un naudas balvas apmēru".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)