Banner 980x90

Siguldas pašvaldība pretendēs uz ERAF finansējumu divu skolu pilnveidošanai

Sigulda24.lv
Sigulda24.lv
Siguldas novada pašvaldība pretendēs uz Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu Siguldas 1.pamatskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas mācību vides un materiāltehniskās bāzes pilnveidošanai.

Kā aģentūru LETA informēja Siguldas novada domes Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Diāna Vītola, paredzams, ka daļa finansējuma segs arī izmaksas par jaunas piebūves celtniecību skolas ēkai Ata Kronvalda ielā, kurā 2018.gadā plānots izvietot Siguldas Valsts ģimnāziju. Patlaban šajā ēkā atrodas Siguldas pilsētas vidusskola.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, piesaistāmā finansējuma apjoms ir 2,9 miljoni eiro.

Šobrīd noslēgumam tuvojas Siguldas novada Izglītības stratēģijas apstiprināšana, kurā definēta novada izglītības iestāžu attīstība un nepieciešamās investīcijas - ERAF piesaistītais finansējums ir tikai daļa no plānotajām investīcijām izglītības nozarē Siguldas novadā.

Pašvaldība plāno renovēt un paplašināt skolas ēku Kronvalda ielā 7, kur šobrīd atrodas Siguldas pilsētas vidusskola, lai pēc tam veiktu skolu ēku maiņu ar Siguldas Valsts ģimnāziju. Šajā risinājumā ir vairāki būtiski ieguvumi. Siguldas pilsētas vidusskola beidzot varētu īstenot senlolotu sapni - no 1. līdz 12.klasei atrasties zem viena jumta Krišjāņa Barona ielā, kur šobrīd atrodas Siguldas Valsts ģimnāzija un Siguldas pilsētas vidusskolas 1. līdz 4.klašu korpuss. Šis risinājums dotu iespēju nākotnē nepieciešamības gadījumā pilsētas vidusskolā uzņemt lielāku pirmklasnieku skaitu.

Savukārt Siguldas Valsts ģimnāzija ēku maiņas rezultātā iegūtu renovētu, mūsdienīgu skolas ēku Kronvalda ielā ar mūsdienīgu piebūvi, kā arī papildu līdzekļus no Eiropas struktūrfondiem mācību vides pilnveidošanai. Optimālākā risinājuma gadījumā jaunā korpusa būvniecībai Kronvalda ielā vajadzētu notikt 2017./2018.gadā, bet abu skolu esošo ēku renovācijas darbiem, sākot ar 2018.gadu. Lai to izdarītu, pašvaldības speciālistiem ir jāveic virkne priekšdarbu, tostarp jāorganizē būvniecības un renovācijas projektu izstrāde.

LETA jau informēja, ka pašvaldībām vispārējās izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībai līdz 2023.gadam būs pieejami teju 167,6 miljoni eiro, no kuriem lielākā daļa ir ERAF finansējums, izriet no valdībā pieņemtā lēmuma.

Finansējumu paredzēts ieguldīt izglītības infrastruktūras attīstībā, lai sekmētu kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu. Kopumā plānots modernizēt no 100 līdz 115 izglītības iestādes.

Atbalsts paredzēts ergonomiskas mācību vides izveidei, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumu ieviešanai un aprīkojuma iegādei, jaunu dabaszinātņu un matemātikas kabinetu iekārtošanai pamatizglītības programmas īstenošanai 7. līdz 9.klasei, kā arī izglītības iestāžu sporta infrastruktūras būvniecībai.

Tāpat atbalsts paredzēts izglītības iestāžu dienesta viesnīcu, internāta būvniecībai, reģionālā metodiskā centra attīstībai, kā arī projekta vadībai, īstenošanai un paša projekta īstenošanas informācijas un publicitātes pasākumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)