Banner 980x90

Siguldas novads daudzbērnu ģimenēm piemēro atlaides ēdināšanai bērnudārzos

Valmiera, 16.nov., LETA. Siguldas novada pašvaldība paplašinājusi daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmu, piemērojot atlaides ēdināšanai bērnudārzā, vēsta pašvaldības informācija.

Jauninājumi nosaka, ka ja bērnudārzu apmeklē viens daudzbērnu ģimenes bērns, tad atlaide tiek piemērota 20% apmērā. Diviem bērniem tie ir 30%, trīs – 50%, bet četriem un vairāk mazuļiem atlaide sasniedz 75%.

Atlaides pieejamas jau no novembra sākuma, un pirmos rēķinus ar samazinātu ēdināšanas maksu daudzbērnu ģimenes saņems decembrī. Tiem, kas jau ir saņēmuši daudzbērnu ģimenes statusu, nekādas papildus darbības nav jāveic.

Šobrīd Siguldas novadā ir 320 daudzbērnu ģimenes. Šis statuss tiek piešķirts uz 12 mēnešiem.

Pašvaldības atbalsta programma šādām ģimenēm darbojas kopš 2013.gada. Tā paredz arī nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 50% – 70% apmērā zemei, dzīvoklim, dzīvojamajām mājām, to palīgēkām, garāžām, un iespēju izmantot sabiedrisko transportu bez maksas. Daudzbērnu ģimeņu bērniem ir arī iespēja par samazinātu maksu apmeklēt Mākslu skolā "Baltais Flīģelis" un Siguldas Sporta skolā. Kopā ar Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes 10% atlaidi daudzbērnu ģimeņu locekļi saņem vēl 10% atlaidi vienreizējiem apmeklējumiem Siguldas Sporta centra Spēka zālē, peldbaseinā un Ūdens atrakciju un atpūtas parkā. Daudzbērnu ģimenēm pieejama arī 40% atlaide ieejas maksai novada pašvaldības organizētajos kultūras pasākumos, ja biļetes cena ir lielāka par diviem eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)