Banner 980x90

Siguldas novadā nesatraucas par iespējamiem plūdiem šajā nedēļas nogalē

Valmiera, 6.okt., LETA. Siguldas novadā nav pamatu bažām, ka gaidāmais lietus varētu radīt nopietnas problēmas, aģentūrai LETA pavēstīja pašvaldības izpilddirektore Jeļena Zarandija.

Vēl šodien ir apsekotas problemātiskās vietas. Nupat nolijušais ūdens iesūcas zemē, kā arī visas caurtekas ir iztīrītas jau kopš plūdiem 2014.gadā, stāstīja Zarandija. Tomēr uz ielām vietām būs peļķes, jo pašvaldībai vēl ir daudz jāapveic ūdens novadīšanas sistēmas uzlabošanai, kā arī meliorācijas sistēmu sakārtošanai, viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka šodien līdz plkst.15 nokrišņu daudzums Siguldā sasniedzis 39 milimetrus jeb teju pusi no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vidzemē izsludināts oranžais brīdinājums - kopējais nokrišņu daudzums vietām Vidzemē, galvenokārt reģiona dienvidu daļā, līdz vakaram var sasniegt 50-60 milimetru. Spēcīgs lietus dažviet turpināsies arī naktī uz sestdienu.

Hidrologi brīdina pa iespējamu zemāku vietu applūšanu vietām Kurzemē un Vidzemē. Nedēļas nogalē straujākais ūdens līmeņa kāpums prognozēts Lielajā un Mazajā Juglā, Ogres upē un citās upēs šajā apvidū.

Saistībā ar turpmākajās dienās gaidāmo lietu nākamās nedēļas sākumā pieaugs plūdu risks Kurzemē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)