Banner 980x90

Siguldas novada dome noraida ģimenes sūdzību par bērna piedzimšanas pabalsta nepiešķiršanu

Jelgava, 9.aug., LETA. Siguldas novada dome šodien noraidīja kādas ģimenes sūdzību par bērna piedzimšanas pabalsta nepiešķiršanu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Proti, kāda persona domē apstrīdēja novada Sociālā dienesta lēmumu, ar kuru ģimenei nepiešķirts vienreizējs pabalsts saistībā ar bērna piedzimšanu. Domē skaidroja, ka ģimene saņēmusi atteikumu, jo vecāki neatbilda saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām.

Visām novada ģimenēm tiek izmaksāts vienreizējs bērna piedzimšanas pabalsts 320 eiro, ja abi vecāki vismaz gadu pirms mazuļa dzimšanas deklarējušies novadā un mazuļa pirmā deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novads. Ja dzīvesvietu Siguldas novadā 12 mēnešus pirms bērna dzimšanas ir deklarējis tikai viens no jaundzimušā bērna vecākiem, pabalsta apmērs ir 160 eiro. Ģimene prasībām par noteikto deklarēšanās termiņu neatbilda.

Dome atzina, ka Sociālā dienesta lēmums ir korekts, un sūdzību noraidīja. Vienlaikus domes pārstāvji uzsvēra, ka līdzīgas prasības pastāv arī citās pašvaldībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)