Banner 980x90

"Siguldas CMAS" dividendēs no iepriekšējo gadu peļņas plāno maksāt 0,15 eiro par akciju

Rīga, 6.apr., LETA. "Siguldas ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija" ("Siguldas CMAS") dividendēs no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas plāno maksāt 0,15 eiro par akciju, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga" par akcionāru kārtējās sapulces lēmumu projektiem.

No "Siguldas CMAS" iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas 850 184,99 eiro apmērā dividendēs kopumā plānots izmaksāt 63 366 eiro, savukārt pagājušajā gadā gūto peļņu 85 322,06 eiro apmērā plānots atstāt nesadalītu. Par dividenžu aprēķina datumu plānots noteikt 2017. gada 15.maiju, bet par izmaksas datumu - 22.maiju.

Par kompānijas peļņas sadali "Siguldas CMAS" akcionāri lems kārtējā sapulcē 21.aprīlī.

Minētajā akcionāru kārtējā sapulcē plānots arī iepazīties ar valdes un padomes ziņojumiem, apstiprināt 2016.gada pārskatu un lemt par valdes un padomes locekļu, kā arī revidenta atbrīvošanu no atbildības par darbību pārskata gadā un atteikšanās no prasību celšanas pret viņiem. Tāpat "Siguldas CMAS" akcionāru kārtējā sapulcē plānots ievēlēt revidentu un noteikt revidentam atlīdzību, ievēlēt padomi un noteikt padomei atlīdzību, kā arī paredzēts ievēlēt revīzijas komiteju un noteikt revīzijas komitejai atlīdzību.

Jau vēstīts, ka "Siguldas CMAS" padomes locekle Solvita Arcimoviča paziņojusi par atkāpšanos no amata. Šobrīd "Siguldas CMAS" padomē strādā padomes priekšsēdētāja Inita Bedrīte, padomes priekšsēdētājas vietniece Maija Beča, kā arī padomes locekles Ēika Everte un Jekaterina Kreise.

"Siguldas CMAS" pagājušajā gadā strādāja ar 1,071 miljona eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 3,1% mazāk nekā 2015.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 12,8% un bija 85 322 eiro.

"Siguldas CMAS" ir viena no lielākajām vaislas buļļu spermas ražotājām un piegādātājām Latvijā. Otra lielākā uzņēmuma pamatdarbības nozare ir piena analīžu veikšana, tāpat kompānija sniedz arī citus ar ciltsdarbu saistītus pakalpojumus. Būtiska ietekme "Siguldas CMAS" pamatkapitālā ir "Siguldas mākslīgās apsēklošanas stacijai", kurai pieder 49,9% balsstiesīgo akciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)