Banner 980x90

Siguldā trešo reizi notiks Šūpoļu festivāls

Valmiera, 16.marts, LETA. No 31.marta līdz 2.aprīlim Siguldā trešo reizi notiks Šūpoļu festivāls, kuram par godu tiks radītas 100 unikālas šūpoles, kas tiks izvietotas aptuveni trīs kilometru garā maršrutā, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Elīna Neimane.

Dalību festivālā pieteikuši vairāk nekā 50 Siguldas uzņēmumi, ģimenes, draugu kompānijas, izglītības iestādes, kā arī sabiedrībā zināmi mākslinieki un mūziķi, kas pasākuma apmeklētājus priecēs ar 100 dažāda izmēra vides objektiem un šūpolēm, kas būs brīvi pieejamas ikvienam interesentam. Īpaši padomāts arī par šūpolēm cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem. Savas īpašās šūpoles radīs arī Latvijas Nacionālā teātra kolektīvs, Jauno Jāņu orķestra mūziķi un citas sabiedrībā zināmas personas.

Festivāla objekti tiks izvietoti trīs kilometru garā pastaigu maršrutā, bet atsevišķi objekti atradīsies arī citās Siguldas iedzīvotāju un viesu iecienītās vietās Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Īpašā šūpoļu ceļa karte būs pieejama Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā, kā arī Siguldas mobilajā lietotnē.

Šūpoļu festivāls tiks atklāts 31.martā ar atraktīvu Zaķu skrējienu - skrējiena starts tiks dots plkst.13 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Savukārt 1.aprīlī no plkst.9 līdz 16 Siguldas Svētku laukumā ikviens aicināts uz aizraujošu Lieldienu svinēšanu un aktivitātēm visai ģimenei. Notiks arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kur varēs iegādāties amatniecības izstrādājumus un gardumus svētku galdam.

Šūpoļu festivāls Siguldā norisinās jau trešo gadu. Pērn festivāla ietvaros Siguldas pilsētas un novada teritorijā 36 vietās tika izvietoti 100 dažādu izmēru vides objekti un šūpoles, priecējot vairākus tūkstošus apmeklētāju no visas Latvijas. Starp festivāla vides objektu autoriem bija arī mūziķi no grupām "Astro`n`out" un "Dzelzs Vilks", Siguldas Opermūzikas svētku organizatori, "LNT Brokastu" komanda, kā arī Siguldas novada uzņēmēji un izglītības iestāžu audzēkņi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)