Banner 980x90

Siguldā sveic mazuļus, kas dzimuši pērnā gada otrajā pusgadā

Foto: Lita Krone/ LETA
Foto: Lita Krone/ LETA

Sestdien, 13.februārī, koncertzālē "Baltais flīģelis" Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā "Esmu dzimis Siguldas novadā" sveica 2015.gada otrajā pusgadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes, pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

No 104 Siguldas novadā otrajā pusgadā deklarētajiem mazuļiem 16 ģimenēs piedzimis trešais bērniņš, astoņās ģimenēs piedzimuši ceturtie bērniņi, savukārt vienā ģimenē sagaidīts sestais mazulis.

"Mīlestība, nesavtīga došana otram, aizrautība, dzīvība – tie šodien ir vārdi par Jums un Jūsu ģimenēm. Lai šī piemiņas zīme "Esmu dzimis Siguldas novadā" ir kā apliecinājums un atgādinājums mazajiem novadniekiem, ka viņu dzīves ceļa sākums ir iesakņojies Gaujas senielejas krastos," pasākuma dalībniekus uzrunāja Uģis Mitrevics.

Pasākums, kurā katrs Siguldas novadā deklarētais jaundzimušais novadnieks no Domes priekšsēdētāja saņem īpaši veidotu monētu, kurā iegravēts novada ģerbonis, mazuļa dzimšanas gads un Siguldas Jaunās pils kontūra, norisinās jau kopš 2012.gada.

Nākamais pasākums "Esmu dzimis Siguldas novadā" plānots jūlijā, kad tiks godināti 2016.gada pirmajā pusgadā dzimušie novadnieki.

Kopumā Siguldas novadā 2015.gadā reģistrēti 228 jaundzimušie – 117 zēni un 111 meitenes. Siguldas novadā pieaug daudzbērnu ģimeņu skaits –2015.gadā trešie bērniņi piedzimuši 36 ģimenēs, ceturtie bērni 14 ģimenēs, piektie bērniņi trīs ģimenēs, bet vienā ģimenē piedzimis sestais bērniņš. Četrās ģimenēs piedzimuši dvīnīši. Populārākie vārdi, kas doti 2015.gadā dzimušajām meitenēm bijuši Līva un Emīlija, savukārt zēniem – Jānis, Roberts, Jēkabs un Emīls. Populārākais jaundzimušā vārds Siguldas novadā 2015.gadā bijis Jānis – tas dots astoņiem mazuļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)