Banner 980x90

Siguldā samazināts siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifs

Rīga, 28.nov., LETA. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome apstiprinājusi jaunus siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus SIA "Wesemann-Sigulda", kas paredz, ka turpmāk Siguldas iedzīvotājiem par siltumu būs jāmaksā mazāk, aģentūru LETA informēja SPRK.

Tarifi stāsies spēkā nākamā gada 1.janvārī.

Jaunais gala tarifs pie novembrī aktuālās dabasgāzes tirdzniecības cenas 156,52 eiro par tūkstoš kubikmetriem ir aprēķināts 60,69 eiro par megavatstundu (MWh) apmērā, kas, salīdzinot ar spēkā esošo tarifu, ir par 5,23 eiro par MWh jeb par 7,9% zemāks. Siltumenerģijas gala tarifs ir apstiprināts tabulas veidā pie dažādām dabasgāzes tirdzniecības cenām no 128,06 līdz 362,83 par tūkstoš kubikmetriem. Mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, mainīsies arī siltumenerģijas tarifs.

Komersants SPRK iesniedza jaunu tarifu projektu saistībā ar izmaiņām siltumenerģijas bilancē un siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksās.

Apstiprinātā tarifa kopējās izmaksās lielāko īpatsvaru veido kurināmā izmaksas (26,1%), darba samaksa ar sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (20,8%), pamatlīdzekļu nolietojums (15,0%) un iepirktās siltumenerģijas izmaksas (8,9%).

"Wesemann-Sigulda" siltumenerģiju ražo sešās katlumājās - centrālajā katlumājā un piecās lokāla rakstura katlumājās. Komersanta licences darbības zona ir Siguldas novada pašvaldības teritorija. "Wesemann-Sigulda" kā kurināmo izmanto šķeldu un dabasgāzi.

Uzņēmums reģistrēts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 369 910 eiro. "Wesemann-Sigulda" īpašniece ir SIA "Wesemann". 2015.gadu "Wesemann-Sigulda" noslēdza ar 1 588 426 eiro apgrozījumu un 24 422 eiro zaudējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)