Banner 980x90

Siguldā sākta jaunas gājēju ietves izbūve Strēlnieku ielas posmā

Daugavpils24.lv
Daugavpils24.lv
Septembra beigās Siguldā sākta gājēju celiņa izbūve Strēlnieku ielas posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Gāles ielai.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, ietves izbūvi veic SIA "MI-2", kas uzvarēja iepirkumu konkursā, un darbu kopējās izmaksas sasniegs 105 637 eiro.

Līdz šim Strēlnieku ielas posmā no Gāles ielas līdz Igauņu ielai gājēji izmantoja pirms vairākiem gadu desmitiem izbūvēto gājēju ietvi, tālāk pārvietojoties pa ielas braucamo daļu līdz Pulkveža Brieža ielai.

Lai uzlabotu satiksmes infrastruktūru un paaugstinātu gājēju drošību, Strēlnieku ielas posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Gāles ielai tiks rekonstruēta gan vecā gājēju ietve, gan izbūvēta jauna ietve gandrīz 900 metru garumā. Līdz ar jaunas ietves izbūvi plānota arī ielas brauktuves rekonstrukcija, kur posmā no Kaijas ielas līdz tirdzniecības centram "Šokolāde" brauktuve tiks paplašināta par pieciem metriem. Ielu krustojumos gājēju ietvei tiks izbūvētas slīpas uzbrauktuves, izmantojot taktilo bruģakmeni, lai ietve atbilstu augstākajām gājēju drošības prasībām. Kopā ar gājēju ietves izbūvi plānota arī apgaismojuma sistēmas rekonstrukcija - tiks demontēti vecie apgaismes stabi un uzstādīti 18 jauni.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)