Banner 980x90

Siguldā notiks novada Veselības diena

18.aprīlī no plkst.10 līdz 16 norisināsies Siguldas novada Veselības diena, kuras laikā novadnieki bez maksas varēs apmeklēt ārstus, piedalīties sportiskās aktivitātēs un gūt vērtīgu informāciju.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, pēc iepriekšēja pieraksta Siguldas novada Kultūras centra telpās novadnieki varēs veikt veselības pārbaudes un saņemt konsultācijas pie neirologa, kardiologa, pulmonologa, dermatologa, kā arī veikt kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku, osteoporozes skrīningu. Pierakstu pie šiem speciālistiem iespējams veikt no 7.aprīļa, zvanot pa tālruņiem 28646268 vai 28686809.

Bez iepriekšēja pieraksta novada Kultūras centrā varēs saņemt fizioterapeita, audiologopēda, zobu higiēnista un "Pacientu ombuda" konsultācijas, kā arī veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna līmeņa mērījumus, un plaušu pārbaudi. Rīgas Stradiņa universitātes studenti veiks asinsspiediena mērījumus, noteiks ķermeņa masas indeksu, kā arī veiks miegainības, stresa un skābekļa līmeņa testus, kā arī veselības un labsajūtas testu.

Pie novada Kultūras centra līdz plkst.14 donorus gaidīs Valsts asinsdonoru centra specializētais autobuss, būs pieejams arī mobilais mamogrāfs, kuram iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālruņiem 67142840 vai 27866655.

Parkā pie Siguldas novada Kultūras centra no plkst.10 līdz 14 "Green Grass" sadarbībā ar "G Fitness" piedāvā TRX piekares sistēmu treniņu, kas piemērots visiem fiziskās sagatavotības līmeņiem.

Izmantojot sava ķermeņa svaru, tiek nostiprināta dziļā muskulatūra, attīstīts līdzsvars un koordinācija. Ar vai bez sporta tērpa ikviens aicināts nākt un izmēģināt - vienas nodarbības ilgums vidēji ir 40 minūtes.

Siguldas novada Kultūras centra mazajā zālē plkst.10 uz jogas nodarbību aicina studija "Bosedīna", savukārt plkst.12 Akvelīnas Līvmanes lekcija "Veiksmīga cilvēka dzīves gājums - veiksmes atslēgas".

Poliklīnikā pēc iepriekšēja pieraksta, zvanot pa tālruni 67971329, iespējams apmeklēt okulistu, endokrinologu un pēdu aprūpes kabinetu.

Studijā "Bosedīna" plkst.9.30 notiks tabatas un plkst.11.30 zumbas nodarbības.

Lai nodrošinātu, ka par Siguldas novada pašvaldības finansējumu pieaicinātos speciālistus izmanto novada iedzīvotāji, piesakoties pie ārsta vai apmeklējot kādu no Veselības dienas piedāvājumiem, būs jāuzrāda Siguldas novada iedzīvotāja ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu.

Veselības dienu Siguldas novadā organizē Siguldas novada pašvaldība un nodibinājums "Pacientu ombuds", piesaistot sadarbības partnerus. Veselības dienas tiek rīkotas divas reizes gadā, dodot iespēju novadniekiem bez maksas apmeklēt ārstus, speciālistus un veikt veselības pārbaudes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)