Banner 980x90

Siguldā notiks Nameja pinuma radošās darbnīcas

Valmiera, 15.janv., LETA. 1.februārī "Baltu Rotu" darbnīcā Siguldā, Pils ielā 16, sāksies Nameja pinuma radošās darbnīcas, aģentūru LETA informēja Ieva Straupe-Lūse.

Darbnīcās interesenti varēs izveidot savu Nameja pinumu, bet no tā - kulonu vai pat gredzenu.

"Baltu Rotu" meistari gatavojuši Aigara Graubas filmā "Nameja gredzens" redzamos gredzenus, to skaitā arī virsaiša Nameja rotaslietu, kā arī paši piedalījušies filmā. Par dalību un galvenā varoņa gredzena izveidi filmā "Nameja gredzens" "Baltu Rotas" nupat saņēmuši arī Siguldas novada pašvaldības balvu "Siguldas novada popularizētājs 2017".

"Baltu Rotas" ir rotkaļu Initas Straupes un Vitauta Straupes veidots uzņēmums, kas ar rotaslietu darināšanu nodarbojas jau vairāk kā divdesmit gadus. Darbu pamatā ir seno baltu tautu rotu bagātības, šo unikālo vēstījumu "Baltu Rotas" stāsta tālāk, veidojot gan precīzas seno rotu kopijas, gan ietverot senās zīmes un simbolus moderna dizaina rotās, kā arī rādījuši kolekcijas, dizainā ietverot dabas motīvus.

"Baltu Rotas" pārstāvējušas Latviju starptautiskos pasākumos, rotas kā valsti reprezentējošas dāvanas tikušas dāvātas arī Latvijas viesiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)