Banner 980x90

Siguldā notiks Jaunsardzes spēle "Jaunie Rīgas sargi"

Rīga, 28.okt., LETA. Siguldā šodien notiks Jaunsardzes un informācijas centra organizētā jauniešiem paredzētā spēle "Jaunie Rīgas sargi", aģentūru LETA informēja Jaunsardzes un informācijas centrs.

Arī šī gada rudenī turpinās jau par tradīciju kļuvusī aktivitāte aicināt Latvijas skolu jauniešus, kurus interesē Latvijas vēsture un kuri ir gatavi piedzīvojumiem un spraigām sacensībām brīvā dabā, piedalīties spēlē "Jaunie Rīgas sargi".

Šogad spēle notiek septiņās vietās.

Spēle atraktīvā veidā popularizē Jaunsardzes kustību un Nacionālos bruņotos spēkus (NBS) pusaudžu un jauniešu vidū. Tās uzdevums ir veidot patriotisku, pilsoniski apzinīgu un Latvijas vēsturi zinošu jauno paaudzi, kas orientējas valsts aizsardzības, drošības politikas un starptautiskajos jautājumos, prot komunicēt un strādāt komandā.

Spēlē tiks atainotas 1918. un 1919.gada Brīvības cīņas, apgūstot vēstures notikumus, kas bija par pamatu Latvijas valsts izveidei.

Spēlei visās norises vietās būs divi posmi. Sešās teorētiskajās darbnīcās tiek apgūtas prasmes pirmās palīdzības sniegšanā, orientēšanās, vajadzīgā ekipējuma atlasīšana, nometnes ierīkošana, sakari un vēstures fakti. Pēc tam šīs zināšanas un iemaņas būs jāizmanto otrajā posmā - misijas skrējienā.

Spēli vada atvaļinātais Nacionālo bruņoto spēku virsseržants, kaskadieris un aktieris Ziedonis Ločmelis.

Spēli organizē Jaunsardzes un informācijas centrs sadarbībā ar Aizsardzības ministriju, NBS un iesaistītajām pašvaldībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)