Banner 980x90

Siguldā notiek novada Veselības diena

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Sestdien, 26.septembrī, Siguldas novada Veselības diena, kuras laikā novadnieki bez maksas varēs apmeklēt ārstus, piedalīties sportiskās aktivitātēs un gūt vērtīgu informāciju.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, pēc iepriekšēja pieraksta Siguldas novada kultūras centra telpās novadniekiem būs iespēja veikt veselības pārbaudes un saņemt konsultācijas pie neirologa, kardiologa, endokrinologa, dermatologa, kā arī veikt kāju vēnu skrīningu, pēdu datordiagnostiku, osteoporozes skrīningu. Pierakstu pie šiem speciālistiem bija iespējams veikt no 21.septembra, zvanot pa tālruni 22424432 vai 28700334.

Bez iepriekšēja pieraksta novada kultūras centrā varēs saņemt fizioterapeita, zobu higiēnista un Pacientu ombuda konsultācijas, kā arī veikt cukura, holesterīna un hemoglobīna līmeņa mērījumus un plaušu pārbaudi. Rīgas Stradiņa universitātes studenti veiks asinsspiediena mērījumus, noteiks ķermeņa masas indeksu un skābekļa līmeni asinīs. Kultūras centrā būs pieejamas divas veselības istabas, kurās ikviens varēs veikt kompleksu veselības pārbaudi, kā arī veikt HIV, B un C hepatīta ātrās noteikšanas testus. Fizioterapeiti veiks stājas pārbaudi, roku muskuļu/spēka pārbaudi, konsultēs par sirds un asinsvadu slimību profilaksi, kā arī par bērnu peldināšanu, ūdens procedūru iedarbību uz ķermeni.

SIA "Optometrijas centrs" veikalu ķēdes "Optio optika" pārstāvji veselības dienā noteiks acs optisko stiprumu, veicot autorefraktometra mērījumus, noteiks acs spiedienu bez zāļu pilināšanas, novērtēs pacienta redzes lauku, noteiks makulas pigmenta blīvumu, kas ir viens no parametriem, kas sniedz iespēju jau agri noteikt riska pacientus ar vecumu saistītajai makulas deģenerācijai, kas ir galvenais iemesls redzes zaudējumam cilvēkiem pēc 50 gadu vecuma. Pašvaldība aicina uz veselības dienu paņemt līdzi savas saulesbrilles, optometrijas speciālisti pārbaudīs UV filtru pietiekamību acs aizsardzībai no saules.

Veselības dienas laikā novadnieki aicināti nodot vecos un nevajadzīgos medikamentus pārstrādei, piedalīties Latvijas Sarkanā Krusta pirmās palīdzības konkursos, kā arī ar mobilās aplikācijas palīdzību uzzināt, kā izskatīsies pēc 30 gadiem, ja turpinās smēķēt un piekopt neveselīgu dzīvesveidu.

Siguldas novada kultūras centra mazajā zālē plkst.10 uz jogas nodarbību aicinās studija "Bosedīna", savukārt plkst.12 paredzēta Dr.Mirdzas Brazovskas lekcija "Ajūrvēdas iespējas mūsu ikdienā".

Pie novada kultūras centra bērnu mobilajā veselības aprūpes centrā pieņems bērnu acu ārsts un neirologs. Pierakstu pie šiem speciālistiem iespējams veikt no 21.septembra, zvanot pa tālruni 22424432 vai 28700334.

Parkā pie Siguldas novada kultūras centra no plkst.10 līdz 14 "Green Grass" sadarbībā ar "G Fitness" piedāvā TRX piekares sistēmu treniņu, kas piemērots visiem fiziskās sagatavotības līmeņiem. Izmantojot sava ķermeņa svaru, tiek nostiprināta dziļā muskulatūra, attīstīts līdzsvars un koordinācija. Ar vai bez sporta tērpa pašvaldība aicina ikvienu nākt un izmēģināt - vienas nodarbības ilgums vidēji ir 40 minūtes (iespēja pievienoties jebkurā laikā).

Poliklīnikā būs iespējams apmeklēt okulistu, endokrinologu un neirologu, iepriekš veicot pierakstu no 21.septembra, zvanot pa tālruni 22424432 vai 28700334.

Lai nodrošinātu, ka par Siguldas novada pašvaldības finansējumu pieaicinātos speciālistus izmanto novada iedzīvotāji, piesakoties pie ārsta vai apmeklējot kādu no Veselības dienas piedāvājumiem, būs jāuzrāda Siguldas novada iedzīvotāja ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu.

Veselības dienu Siguldas novadā organizē Siguldas novada pašvaldība un nodibinājums "Pacientu ombuds", piesaistot sadarbības partnerus. Veselības dienas tiek rīkotas divas reizes gadā, dodot iespēju novadniekiem bez maksas apmeklēt ārstus, speciālistus un veikt veselības pārbaudes.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)