Banner 980x90

Siguldā noslēgsies 15.introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šīs nedēļas beigās Siguldā ar plašu pasākumu programmu noslēgsies 15.introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem", aģentūru LETA informēja festivāla direktore Sandra Zandberga.

Piektdien, 5.augustā, koncertzālē "Baltais flīģelis" skanēs amerikāņu avangarda Džona Keidža muzikālās meditācijas pianista Jura Žvikova un režisora Roberta Rubīna redzējumā.

Sestdien, 6.augustā, visas dienas garumā notiks tradicionālās festivāla radošās darbnīcas, Valda Svirska un arhitekta Kaspara Rikarda lekcijas, biodeja un gongu meditācija, bet vakarā postfolkloras grupa "Vecpilsētas dziedātāji" iepazīstinās ar savu jauno programmu "Daba san" - dziesmām par dabu, senlatviešu dievībām, dzīves izjūtu un dzīvesziņu. Savukārt svētdien, 7.augustā, Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanēs festivāla noslēguma koncerts "Salamana Augstā dziesma" vokālās grupas "Ars antiqua Riga" izpildījumā.

5.augustā plkst.19 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" uz koncertu "Džons Keidžs. Amerikāņu avangards" aicinās pianists Žvikovs un videomākslinieks Rubīns. Viņu interpretācijā būs iespēja baudīt amerikāņu brīvdomātāja un konceptuālista Džona Keidža sonātes un interlūdijas.

6.augustā Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" visas dienas garumā norisināsies tradicionālās festivāla radošās darbnīcas, lekcijas, meditācijas un dzejas lasījumi. Plkst.11 uz lekciju un sarunām par garīgām tēmām aicinās Valdis Svirskis (ieeja par ziedojumiem). Plkst.13 uz dejas nodarbību Biodeja aicinās biodejas skolotāja Kristiāna Kalniņa (ieeja - septiņi eiro). Plkst.15 uz Gongu meditāciju aicinās holistiskā terapeite, gongu meistare un japāņu tradīcijas reiki skolotāja Marija Mežecka (ieeja- 10 eiro), bet plkst.17 uz lekciju par Sakrālo ģeometriju aicinās arhitekts Kaspars Rikards (ieeja par ziedojumiem).

Savukārt sestdienas vakarā plkst.19 koncertzālē "Baltais flīģelis" ar jaunu programmu "Daba san" uzstāsies postfolkloras grupa "Vecpilsētas dziedātāji". Koncerta programmā savīsies grupas vasaras sākumā izdotajā albumā "Vaiņags" iekļautās dziesmas ar jau zināmiem grupas autordarbiem.

Festivāla noslēguma koncerts "Salamana augstā dziesma" izskanēs 7.augustā Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā vokālās grupas "Ars Antiqua Riga" izpildījumā. Programma iedzīvinās Vecās Derības augstāko virsotni - Salamana Augsto Dziesmu divu dažādu laikmetu dižgaru - Hildegardes un Palestrīnas - mūzikā. Latviešu dziedātāju - Ievas Paršas (balss, zvani), Jāņa Kurševa (balss), Aigara Reiņa (balss), Rūdolfa Bērtiņa (balss), Uģa Meņģeļa (balss) un Pētera Vaickovska (mākslinieciskais vadītājs, balss) - izpildījumā un senatnīgās baznīcas īpašajā atmosfērā šis koncerts sniegs patiesu garīgu piedzīvojumu.

Introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem" ir mākslas radīta telpa, kas sniedz patvērumu no ikdienas steigas un stresa - miera un harmonijas oāze, kurā var ieklausīties skaņās, klusumā un sevī, sastapt ceļabiedrus un gūt iedvesmu. Kopš 2002.gada sadarbībā ar izciliem māksliniekiem festivāls ik gadu piedāvā koncertus, kuru raksturīgā iezīme ir īpašais introvertās mākslas fenomens. Tas aicina ikvienu pievērsties savai iekšējai pasaulei, meklēt būtisko un atklāt sevī dabiski mītošo garīgumu.

Biļetes uz festivāla "Ad Lucem" koncertiem pieejamas "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un mājaslapā "www.bilesuserviss.lv".

Festivālu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome un Siguldas novada dome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)