Banner 980x90

Siguldā norisināsies Ziemas sporta, mākslas un mūzikas festivāls

Sigulda24.lv
Sigulda24.lv

Jau sesto reizi no piektdienas, 4.marta līdz svētdienai, 6.martam Siguldā ziemas un pavasara satikšanos svinēs ar vērienīgu sporta, mākslas un mūzikas festivālu, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Ziemas festivāla moto ir "Vairāk sporta, vairāk mākslas, vairāk izklaides" - šīs trīs enerģijas savijas kopā, veidojot īpašo noskaņu, kas dod iespēju ikvienam izbaudīt elpu aizraujošus piedzīvojumus arī ziemas finišā.

Piektdien, 4.martā, mākslu skolā "Baltais flīģelis" no plkst.13.30 notiks improvizācijas teātra darbnīca Ievas Niedres vadībā. Plkst.14.30 stepa dejas meistarklase ar stepa studiju "Soul Tap", plkst.15.00 Akvelīnas Līvmanes lekcija "Visuma ritmi". Paralēli tam mākslu skolā "Baltais flīģelis" notiks brīvdabas radošā darbnīca "Sniega ritmi pavasarī". Bet plkst.17.00 paredzēts koncerts "Steps džeza ritmos", kurā uzstāsies grupa "Soul Tap" un džeza trio - Svens Vilsons (solo ģitāra), Jānis Rubiks (bass) un Jānis Jaunalksnis (bungas).

Savukārt piektdienas vakarā plkst.19.00 Siguldas novada Kultūras centrā notiks "Siguldas novada Sporta laureāta 2015" apbalvošanas ceremonija, kurā tiks godināti novada labākie sportisti un sporta notikumi bērnu un jauniešu sportā, tautas sportā un augsto sasniegumu sportā.

Sestdien, 5.martā, plkst.11.00 sāksies pasākums "Ledus trašu zvaigznes un karaļi" bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda". Tur pat notiks arī "Ice on Fire" Eiropas čempionāts slidošanā lejup pa bobsleja un kamaniņu trasi un "Showel Race" superfināls lāpstu šļūkšanā pa Bobsleja un kamaniņu trasi, kā arī tikšanās ar Siguldas sporta zvaigznēm un Latvijas olimpiešiem. Savukārt plkst.18.00 paredzēta dienas startu uzvarētāju apbalvošanas ceremonija dzelzceļa stacijas laukumā, kā arī būs iespēja vērot multimākslinieka Arta Dzērves video pasaku "Pavasara piedzimšana".

Vakara noslēgumā no plkst.19.30 Allažu pagasta Tautas namā notiks grupas "bet bet" 25 gadu jubilejas turnejas atklāšanas koncerts.

Festivāla noslēdzošajā dienā - svētdien, 6.martā,- dzelzceļa stacijas laukumā plkst.13.00 notiks "Mākslas brančs". Savukārt plkst.18.00 un plkst.19.00 tiks demonstrēta multimākslinieka Arta Dzērves video pasaka "Pavasara piedzimšana".

Arī ziema ik gadu nonāk savas trases finišā, tāpēc Siguldas Ziemas festivāls ir simboliska atvadīšanās no aukstā, bet pārsteigumiem bagātā Latvijas gadalaika.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)