Banner 980x90

Sigulda gatava pasaules līmeņa kalnu riteņbraukšanas svētkiem – Eiropas MTB čempionātam

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šajā svētdienā, 5.jūnijā, Sigulda uzņems Eiropas MTB čempionātu, kurā būs līdz šim Baltijā neredzēti spēcīgs kalnu riteņbraucēju sastāvs. Dalībai pieteikušies gan Eiropas, gan pasaules čempionu titulu ieguvēji, bet kopumā startēs 20 valstu kalnu riteņbraucēji.

Kā pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informēja pasākuma organizatori, Eiropas MTB čempionātā vīrieši brauks trīs apļus (103 km), bet dāmām distance būs 80 km (divi apļi). Eiropas čempionāta distance šoreiz būs arī SEB MTB maratona 3.posma "Toyota Hybrid" distance, bet pēc Eiropas čempionāta trasē dosies SEB MTB sacensību "Virši-A" distances un "Mammadaba" Veselības brauciena dalībnieki.

Igo Japiņš, Eiropas MTB čempionāta direktors: Priecē, ka laika apstākļi solās būt labi un riteņbraukšanai ļoti piemēroti. Bija ļoti grūti visu sarīkot, bet vēl jau nav nekas beidzies, jo darbi turpinās. Runājot par sportisko pusi, tāda ranga sportisti Baltijā līdz šim nav braukuši, tāpēc var droši teikt, ka daudzajiem kalnu riteņbraukšanas entuziastiem šis būs īsts saldais ēdiens.  Sarakstā ir gan divkārtējie pasaules čempioni, Eiropas čempionāta medaļnieki, tāpēc līdzjutējiem būs ko vērot. Pasaules zvaigznēm konkurenci izrādīs arī 80 pašmāju braucēji.

Uģis Mitrevics, Siguldas domes priekšsēdētājs: Sacensības solās būt ļoti interesantas. Jau minēts, ka būs pasaules MTB zvaigznes, bet braucējiem Siguldas trase būs liels izaicinājums. Pērn Vācijā piedalījos Eiropas čempionātā, kur kāpumos kopā veikti kādi 2000 metri. Bet godīgi teikšu, Siguldas aptuveni 1800 metri kāpumos ir daudz grūtāki, jo būs jāpievārē kādi 22 Gaujas senlejas kalni. Un mums šie kāpumi būs daudz stāvāki! Intrigu sacensībām dos arī braukšana ikdienā slēgtās vietās kā Bobsleja un kamaniņu trase, kalnu slēpošanas trase, būs jābrauc cauri pilij, Livonijas pilij, būs iespēja braukt gar Karātavu kalniņu. Trasē ir daudz nianšu, tāpeč trase ir ļoti interesanta. Latvija var būt gandarīt par doto uzticību, tāpēc atliek sportistiem tikai apliecināt mājinieku priekšrocības. Beidzot Sigulda sevi apliecinās kā kalnainākais apvidus un varēs kārtīgi pārleicināties par to, kā sportisti pievārē šos kāpumus Gaujas senlejā.

Toms Skujiņš, Latvijas profesionālais riteņbraucējs: MTB maratoni nav vairs manas iecienītākās sacensības, cenšos 1-2 reizi gadā izbraukt. Šoreiz man komanda deva atļauju un izmantošu iespēju mājās piedalīties Eiropas MTB čempionātā. Trase būs aizraujoša, jo iespēja izpausties gan tehniskajiem braucējiem, gan ne tik tehniskajiem. Prognozēju, ka izmaiņas līderu pulkā varētu būt ik pēc kādiem 20 kilometriem. Noteikti, ka kalnu pārvarēšana būs liels izaicinājums visiem, jo to jau pārbaudīju. Man gan nav šīs sezonas svarīgākās sacensībās, tāpēc varbūt sev neesmu izvirzījis konkrētu mērķi, bet centīšos nepivilt mājiniekus.

Lelde Ardava, SEB MTB maratona sezonas līdere: Man tas būs liels izaicinājums, braukt savās mājās. Tas, ka sacensības būs mājās, uzliek lielu spiedienu. Visi gaidīs no manis kādu lielu rezultātu, bet neko negribu solīt. Centīšos parādīt to labāko sniegumu. Riteņbraukšana ir tehnisks sporta veids, tāpēc neko negribu solīt un prognozēt, jo nevar jau zināt, kas notiksies ar manu "dārgo" – riteni. Ja nu kaut kas notiek, nekad uzreiz nav iespējams salabot, bet dažreiz nākas ar ķibelēm saskarties līdz pat finišam. Bijām trases izbraucienā ar bijušo komandas biedreni Ivandu Eiduku, kura atbraukusi speciāli uz Eiropas čempionātu. Viņa teica, ka šie mazie, stāvie uzbraucieni ir daudz smagāki, nekā kāds viens liels kāpums. Tāpēc būs grūti, ļoti grūti.

Arnis Pētersons, Latvijas kalnu riteņbraucējs: Prieks, ka beidzot Latvijā būs tik augsta līmeņa kalnu riteņbraukšanas svētki. Pacīnīties būs iespējams visiem, jo tras ir dažāda stila braucējiem parocīga – ir gan kāpumi, gan līdzenumi. Tāpēc neko neprognozēšu, viss ir iespējams. Latvijā ieradušies augsta līmeņa profesionāļi, tāpēc šis starts man būs liels izaicinājums. Runājot par Latvijas sportistiem, es lielas cerības saistītu ar Tomu Skujiņu, jo tras ir viņam parocīga un viņš ir labā formā. Pats centīšos noturēties līderu pulkā, bet neesmu vēl pārliecināts par savām spējām, jo vairāk tomēr esmu trenējies īsākām distancēm.

Eiropas MTB čempionātu Siguldā tiešraidē translēs mobilā lietotne "LMT Straume". Tiešraides sākums svētdien, 5.jūnijā, plkst.9.15.

Eiropas MTB čempionāta dienā Siguldā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi.  Visa informācija par Eiropas MTB čempionātu Siguldā, par satiksmes ierobežojumiem, sacensību tehniskais gids, sacensību programma, kā arī noderīga informācija līdzjutējiem atrodama sacensību rīkotāju mājaslapā internetā www.velo.lv.

Siguldā sacensību vietā darbosies mediju centrs, kurā būs pieejama aktuālā informācija par sacensību gaitu. Par darbošanos sacensību trasē vai neskaidrību gadījumā, žurnālistiem lūgums sacensību dienā sazināties ar Eiropas MTB čempionāta preses dienestu: Uldis Strautmanis (+371 26697199) vai Toms Markss (+371 26255435).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)