Banner 980x90

Siguldā ar "runājošajiem" minerālūdens parkiem aicina iedzīvotājus uzturā lietot ūdeni

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Siguldā un Cēsīs atklāti unikāli "Mangaļi" minerālūdens parki, kurā runājošas pudeļu instalācijas vidē aicinās iedzīvotājus ikdienā dzert vairāk ūdeni, pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informē idejas iniciatori.

Šie ir pirmie no deviņiem parkiem, kas tapuši pēc dabīgā minerālūdens "Mangaļi", uztura speciālistu un skolēnu iniciatīvas.

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību ūdens nepieciešamībai pilnvērtīga organisma funkcionēšanai, dabīgais minerālūdens "Mangaļi" dažādās Latvijas pilsētās ierīko runājošā minerālūdens parkus, kas ar skolēnu audio vēstījumiem stāsta, kāpēc mums ir jādzer ūdens.

Atklātais parks Siguldā atrodas Sporta un aktīvās atpūtas centra āra teritorijā, Laurenču ielā 7, Siguldā, un tas veidots kopā ar Laurenču pamatskolas 3.klases skolēniem, kas izstrādājuši un ierunājuši ūdens vēstījumus runājošajām minerālūdens pudelēm. Savukārt Cēsīs runājošās minerālūdens instalācijas atrodas Maija parkā, un tas ierīkots kopā ar Cēsu Jaunās sākumskolas skolēniem. Abi parki darbosies līdz šī gada 31. maijam.

SIA "CIDO Grupa" bezalkoholisko dzērienu kategorijas Baltijā vadītāja, projekta autore Līga Sakne min: "Sabiedrībai kopumā ir labas teorētiskās zināšanas, ka uzturā ir jādzer daudz ūdens. Diemžēl realitātē mūsu ūdens patēriņš ir daudz mazāks par veselības organizāciju un uztura speciālistu ieteikto daudzumu. Tāpēc kopā ar skolām un uztura speciālistiem uzsākām projektu, kurā dažādās vietās ar runājošām minerālūdens pudelēm vidē stāstīsim, cik daudz un kāpēc mums ir jādzer ūdens. Ceram, ka šādā veidā iedrošināsim iedzīvotājus uzsākt jaunu apņemšanos un arī to pildīt, mainot ūdens dzeršanas paradumus."

Kopumā runājošās vides instalācijas tiks izvietotas deviņās pilsētās - Siguldā, Cēsīs, Liepājā, Kuldīgā, Jelgavā, Dobelē, Jēkabpilī un Ventspilī, noslēdzot ceļojošo izstādi Rīgā.

Runājošā minerālūdens parks katrā pilsētā veidots kopā ar vietējo skolu bērniem kā radošās darbnīcas. Bērni piedalās projektā kā vēstneši, kas izstrādā savu ūdens veselīguma programmu, apglezno pudeles un ierunā audio vēstījumus.

Uztura speciāliste Lizete Puga norāda: "Ūdens organismā veido aptuveni 50 – 75% ķermeņa masas. Dzīvības procesi organismā var notikt tikai ūdens klātbūtnē, tāpēc tas ir organismam tikpat svarīgs kā gaiss. Ūdens dzeršana starp ēdienreizēm arī samazina vēlmi našķoties, uzlabo sirds veselību un muskuļu darbību. Ja mūsu organismā trūkst ūdens, tad to uzreiz izjūtam ar enerģijas trūkumu un nespēku. Katru dienu mēs zaudējam aptuveni 1,5 – 2,5 litrus šķidruma ar svīšanu, elpošanu, urīnu un citiem organisma procesiem, karstā laikā un pie fiziskas slodzes pat vairāk. Līdz ar to, līdzsvaram mums ir jāuzņem tikpat daudz ūdens."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)