Banner 980x90

Saulgriežus Siguldā atzīmēs ar koncertuzvedumu "Streiča kinonakts mistērija"

Valmiera, 15.jūn., LETA. 23.jūnijā plkst.22 Siguldas pilsdrupu estrādē koncertuzvedumā "Streiča kinonakts mistērija" uzstāsies latviešu aktieri, bet Jāņuguni iedegs pats Jānis Streičs, aģentūru LETA informēja Siguldas novada Kultūras pārvaldes pārstāve Kristīne Dzedule.

Caur latviešu dižā kinomeistara Jāņa Streiča dažādu laiku populārākajām kinofilmu melodijām, dejām, fragmentiem, atmiņām, smieklīgiem atgadījumiem, filmu citātiem, kuri nu jau kļuvuši par klasiku, kopā ar teātru un kino aktieriem, dziedātājiem un dejotājiem, tiks izdzīvota Jāņu nakts mistērija, kura var notikt tikai un vienīgi gada visīsākajā naktī Siguldā un tikai un vienīgi – filmēšanas laukumā!

Kino orķestris pianista Jura Kristona vadībā kopā ar postfolkloras grupu "Rikši" rūpēsies par labskanību un īpašām kino melodiju apdarēm, kuras izdziedās aktieris un Latvijas Nacionālās Operas un Baleta tenors Juris Jope; operdziedātāja un mūziklu aktrise, mecosopārns Baiba Renerte, kā arī atraktīvais folklorists un dziedātājs Ēriks Zeps. Īpašu dzirksti uzšķils dejotāji horeogrāfes Ievas Kemleres vadībā, bet kinonakts vadītāju lomās iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieri Uldis Anže un Indra Burkovska. Kinonakts mistērijas kulminācijā, izcilā režisora Jāņa Streiča iedegtās jāņuguns gaismā, mēs pavisam noteikti ieraudzīsim dažādus ikvienam skatītājam atpazīstamus un mīļus lieliskā kinorežisora brīnišķīgos filmu aktierus: Leonu Krivānu, Ivaru Kalniņu, Jāni Skani, Baibu Indriksoni, Olgu Dreģi, Jāni Paukštello.

Koncertuzveduma režisors ir Valdis Pavlovskis, gaismu mākslinieks – Egils Kupčs, videomāksliniece – Keja, producente – Ieva Šteinberga.

Pēc koncertuzveduma lustīga zaļumballe kopā ar dziedātāju Daini Skuteli.

Ieeja pasākumā no plkst.21.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)