Banner 980x90

Samoilovs un Šmēdiņš mācās arābu valodu un makšķerē

Pasaulē vadošais pludmales volejbolistu pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš jau vairāk kā pusotru mēnesi atrodas Ēģiptē, kur aizvada treniņnometni. 

Abi sportisti visu laiku aizvada intensīvos treniņos – piecas dienas nedēļā tie notiek trīs reizes dienā, bet atlikušajās nedēļas dienās –divas reizes dienā.
 
Komandas menedžeris Edgars Buļs pastāstīja, ka abi sportisti interesanti pavada arī brīvo laiku. Proti, Aleksandrs Samoilovs brīvajā laikā mācās arābu valodu, sērfo un izmanto iespēju nirt, savukārt Jānis Šmēdiņš makšķerē un lasa grāmatas. 

"Gatavošanās sacīkstēm un treniņi kopumā ir diezgan monotons process, kas prasa daudz darba un piepūles. Tomēr arī brīvo laiku abi sportisti pamanās izmantot lietderīgi un aizraujoši," stāstīja komandas menedžeris Edgars Buļs. Pēc atgriešanās no treniņnometnes sportisti dosies uz sacensībām Ķīnā, kuras norisināsies 22. aprīlī Fudžou pilsētā.

Vai zināji?
- Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš starptautiskajos turnīros pāra sastāvā startē kopš 2013. gada. Viņi veiksmīgi aizvadīja 2013. gada Pasaules kausa tūres pirmo pusi, trīs posmus pēc kārtas sasniedzot finālu un izcīnot trīs uzvaras. Puiši izcīnīja sudraba arī Eiropas čempionātā un kļuva par Latvijas čempioniem.
- 2013. gada sezonu puiši Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) rangā pabeidza 1. vietā, kas ir ne tikai Latvijas, bet arī visas Eiropas pludmales volejbolistu augstākais sasniegums.
- 2013. gada izskaņā abi sportisti ieguva Gada balvu sportā nominācijā "Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos".
- Pludmales volejbolistu pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ir SMScredit.lv atbalstīto sportistu vidū. Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības "4finance" pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir arī skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, šķēpmetējs Ainārs Kovals,  basketbola komanda "VEF Rīga", futbola komanda "FS Metta/Latvijas Universitāte" un motokrosa komanda "MX Moduls".
- Ar uzņēmuma atbalstu tiek rīkoti arī dažādu veidu turnīri un sacensības, to vidū SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons un SMScredit.lv MTB maratons, sacensības motokrosā "Superkauss", Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā un SMScredit.lv Futbola Virslīga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)