Banner 980x90

Sākas reģistrācija Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienam

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Pirmdien, 4.jūlijā, interneta vietnē "www.velo.lv" sākas iepriekšējā pieteikšanās Latvijā populārākajam un masveidīgākajam velo notikumam – 26.Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienam, kas 4.septembrī notiks Siguldā, pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informē sacensību organizatori.

Vienības velobrauciens pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas kļuvis par Latvijas sporta dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Pirmskara periodā, Latvijas prezidenta Kārļa Ulmaņa atbalstīts, Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens pulcēja tūkstošiem interesentu, bet 1939.gadā sasniegts rekords 6226 dalībnieku. 1995.gadā Vienības braucienu atjaunoja Ernests Pūce un citi riteņbraukšanas aktīvisti, bet 2000.gadā velo svētkus rīko Igo Japiņa sporta aģentūra. Kopš tā laika katru gadu septembra pirmajā svētdienā tūkstošiem riteņbraucēju pulcējas Siguldā, kas kļuvusi par Vienības velobrauciena sirdi.

Pērn Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens svinēja 25.jubileju, pulcējot vairāk nekā 6194 dalībnieku. Dalībnieku pulkā bija gan Valsts prezidents Raimonds Vējonis, gan ministri, gan citi politiķi, gan arī daudzi sabiedrībā pazīstami un cienījami cilvēki. 25.Vienības velobrauciens saņēma "Gada balvu sportā 2015" nominācijā "Gada notikums tautas sportā", kas apliecina pasākuma augsto organizēšanas līmeni un lielo popularitāti.

Šogad rīkotāji piedāvās Vienības velobrauciena dalībniekiem izmēģināt spēkus kādā no trīs distancēm: Sporta šosejas braucienā 84 km), Latvijas Valsts mežu kalnu divriteņu (MTB) braucienā (49 km) vai "Latvijas Dzelzceļa" Tautas braucienā (36 km). Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā tiks noteikti un apbalvoti ne tikai ātrākie braucēji, bet arī vienotākie darba kolektīvi, visplašāk pārstāvētās pašvaldības, kā arī kuplākās ģimenes. 

Reģistrēties dalībai 26.Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā sākot no 4.jūlija var internetā www.velo.lv, bet 11.jūlijā sāksies pieteikumu pieņemšana Siguldas TIC, Kuldīgas TIC, kā arī veloveikalos "Eži" Cēsīs un Valmierā.  Dalības maksa reģistrācijas pirmajā kārtā, kas turpināsies līdz 24. jūlijam, ir no 7 līdz 15 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)