Banner 980x90

Sadalīs Līgatnes novada vidusskolu

Valmiera, 13.dec., LETA. Ar mērķi celt izglītības kvalitāti Līgatnes novada vidusskola tiks sadalīta divās izglītības iestādēs - Līgatnes vidusskolā un Augšlīgatnes pamatskolā, aģentūru LETA informēja pašvaldības vadītājs Ainārs Šteins (V).

Lēmums par reorganizāciju pieņemts, ņemot vērā to, ka pēdējos gados skolā samazinājies audzēkņu skaits un, ka vairāk nekā puse no skolas vecuma bērniem mācās ārpus Līgatnes novada. Vecāki par labu bērnu vešanai uz citām skolām min zemo izglītības kvalitāti Līgatnes vidusskolā.

Lēmums pieņemts arī pamatojoties uz mūžizglītības un kultūras institūta "VITAE" veikto Līgatnes novada vidusskolas mācību kvalitātes novērtējumu, kuru veikuši valstī atzīti izglītības eksperti.

Divas skolas pašvaldībā saglabājušās kopš reģionālās reformas, un 2009.gadā tās apvienotas, izveidojot tām vienotu administrāciju, paskaidroja Šteins. Faktiski Augšlīgatnē bijis tikai pamatskolas posms, kamēr Līgatnē bijis arī vidusskolas posms.

Jaunās skolas darbu uzsāks ar nākamā gada 1.septembri.

Reformu domes deputāti lēmuši uzsākt, lai nodrošinātu novadā kvalitatīvu izglītību, iedvesmojoties no Skandināvijas pieejas izglītības sistēmai.

"Mūsu mērķis ir izveidot izglītības sistēmu, kuras centrā ir audzēknis - personība, ar viņa individuālajām spējām un prasmēm. Nodrošinot, lai vismaz 75% novada bērnu izvēlētos pamatizglītības apguvi mūsdienīgā un drošā skolā tuvu mājām - Līgatnes novadā," norāda Šteins.

Domes priekšsēdētājs nenoliedz, ka šobrīd izglītībai novadā nepieciešamas pārmaiņas, taču ir pārliecināts, ka "Līgatnē ir iespējams izveidot skolu, kas kļūst par Latvijas izglītības etalonu. Skolu, kurā bērni mācās nevis tāpēc, ka vajag, bet tāpēc, ka viņi grib mācīties tieši šeit."

Reformas rezultātā tiks izveidota arī Izglītības padome, kurā darbosies visu Līgatnes izglītības iestāžu pārstāvji, piesaistot jomas ekspertus. Kā arī izstrādāts vienots izglītības sistēmas vērtību kodekss, kas būs saistošs visiem novada izglītības sistēmā strādājošajiem.

Pētījumā "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide" Līgatnes novada vidusskolu ieteiks pārveidot par sākumskolu, norādot gan uz rūkošo skolēnu skaitu, zemo OCE indeksu (40,6%) un Siguldas tuvumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)