Banner 980x90

Ropažu novada dome: Multifuncionālā centra atvēršanai vajadzētu mazināt iedzīvotāju neapmierinātību ar patvēruma meklētājiem

Valmiera, 20.marts, LETA. Līdz šim izskanējusi neapmierinātība par patvēruma meklētāju izmitināšanu Muceniekos bijusi saistīta ar to, ka viss tiek darīts un celts viņu, nevis vietējo iedzīvotāju dēļ, un multifunkcionālā centra atvēršanai to vajadzētu labot, aģentūrai LETA pavēstīja Ropažu novada domes pārstāve Inga Koleča.

Vismaz 17.martā notikušajā centra atklāšanā no sanākušajiem gūta pozitīva reakcija, teica Koleča.

Mucenieku iedzīvotāji jau sen prasījuši multifunkcionālā centra izveidi, kur vietējiem būtu iespēja tikties, rīkot pasākumus un saņemt pakalpojumus, tāpēc Iekšlietu ministrijas piedāvājums bijis labs, jo būvēt atsevišķā vietā multifuncionālo centru būtu izmaksājis daudz dārgāk, atzīmēja Koleča.

Koleča arī paskaidroja, ka centram ir atsevišķa ieeja un tas nav tieši savienots ar patvēruma meklētāju izmitināšanas centru.

Multifuncionālajā centrā Mucenieku iedzīvotājiem ir iespēja tikties un rīkot pasākumus, apmeklēt bibliotēku, nodarboties ar sportu, izmantot publisko internetu un apgūt datorprasmes, kā arī reizi mēnesī apmeklēt Sociālā dienesta un pašvaldības jurista konsultācijas. Savukārt maznodrošinātajiem ir iespēja izmantot dušu un izmazgāt drēbes.

Jau ziņots, ka pērn 26.janvārī valdība piešķīra 3,1 miljonu eiro Iekšlietu ministrijai, lai varētu segt izdevumus saistībā ar Mucenieku patvēruma meklētāju izmitināšanas centra paplašināšanu. Turklāt vasarā multifunkcionālācentra celtniecībai papildu tika piešķirti 378 000 eiro.

Nodrošinājuma valsts aģentūra sarunu procedūrā noteica, ka aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra divu korpusu un katlumājas pārbūvi par 1,8 miljoniem eiro veic uzņēmums "Skonto būve", un šīs ēkas celtniecība vēl nav pabeigta. Savukārt nekustamo īpašumu "Bundulīši", kurā atradīsies patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs un vietējiem iedzīvotājiem paredzēts multifunkcionālais centrs, par 1,8 miljoniem eiro pārbūvē uzņēmums "Arčers".

Nekustamais īpašums "Bundulīši" sastāv no zemes un uz tās esošas dzīvojamās mājas jaunbūves ar kopējo platību 1908 kvadrātmetri. Tas atrodas blakus patvēruma meklētāju izmitināšanas centram "Mucenieki".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)