Banner 980x90

"Via Hanseatica" nākamā gada prioritāte būs mārketinga attīstība

Foto: Ekrānšāviņš no viahanseatica.info
Foto: Ekrānšāviņš no viahanseatica.info

Piektdien, 27.novembrī, Valmierā "Via Hanseatica" padomes sēdē visu trīs projektā iesaistīto valstu (Latvijas, Igaunijas un Krievijas) pārstāvji lēma par turpmākajiem darbības plāniem. Par galveno prioritāti nākamajam gadam tika izvirzīta "Via Hanseatica" mārketinga attīstība. 

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Vidzemes plānošanas reģions sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Rubulis, "Via Hanseatica" projekta aktīvais laiks noslēdzās 2014.gadā, tādējādi 2015.gads bija īpaši nozīmīgs, projekta partneriem turpinot darbu bez tieša ES fondu līdzfinansējuma.

Šogad dalībnieki lielāko uzmanību veltīja sadarbības loka paplašināšanai un aktīvi darbojās ar komunikācijas jautājumiem. Tika organizēti konkursi un veidotas reklāmas un citi mārketinga materiāli. "Via Hanseatica" pārstāvji stiprināja savu sadarbību ar tūrisma aģentūrām, gūstot vērtīgus ieteikumus tālākai attīstībai. Projekta partneri analizēja potenciālās sadarbības un izaugsmes iespējas, bet Vidzemē tika noslēgts jauns sadarbības līgums, kurā jau esošajiem dalībniekiem no Latvijas pievienojās arī citas reģiona pašvaldības.

Attiecībā uz turpmāko darbu "Via Hanseatica" padome vienojās, ka viena no nākamā gada "Via Hanseatica" prioritātēm ir mārketings. Tiks turpināts aktīvs darbs ar interneta resursiem, uzlabojot komunikācijas kvalitāti projekta "Facebook" lapās un pēc iespējas arī citos sociālajos medijos. "Ir jāveido aktīvāka komunikācija starptautiskā līmenī. Jāsinhronizē un jāaktualizē sociālo mediju lapu saturs dažādās valodās. Mārketinga aktivitātēm jāpiesaista arī uzņēmēji un citi nozares lielie spēlētāji," norādīja "Via Hanseatica" padomes locekle un projekta kādreizēja vadītāja Sille Talveta.

Tāpat tiks turpināta sadarbība ar tūrisma aģentūrām, cenšoties to ieteikumus arī pārvērst reālās izmaiņās. Ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, tika pieņemts lēmums atjaunot arī "Via Hanseatica" grāmatu krājumu angļu valodā – daudzi iepriekšējie materiāli jau ir atraduši ceļu pie patērētājiem, turklāt paredzams, ka interese pēc tiem nemazināsies. Tāpat tiks attīstīti arī citi informatīvie materiāli, piemēram, brošūras. "Via Hanseatica" padome lēma arī par aktīvākas sadarbības veidošanu ar tūrisma aģentūrām.

Tām tiks organizēta iepazīšanās tūre, tāpat "Via Hanseatica" ar savu partneru starpniecību plāno piedalīties vairākos nozīmīgos tūrisma gadatirgos. Aģentūras jau ir sniegušas vairākus ieteikumus, kurus partneri centīsies pārvērst reālās izmaiņās. Tāpat turpināsies tūrisma sektora iepazīstināšana ar "Via Hanseatica" produktiem, Padome vienojās, ka ierobežoto resursu dēļ būtiski ir stiprināt sadarbību gan ar vietējiem uzņēmējiem, gan ar publisko sektoru. Finanšu jautājums bija īpaši aktuāls pēc projekta formālā noslēguma, taču partneri veiksmīgi spēja tikt galā ar šo izaicinājumu. "2015.gads parādīja, ka partneri spēj atrast finansējumu nepieciešamajām aktivitātēm. Ar savu ieguldījumu piedalījās gan privātais, gan publiskais sektors. Šis gads bija labs piemērs, kā mums rīkoties turpmāk", atzina S.Talveta.

Tālākā perspektīvā ir nepieciešams domāt arī par tūrisma infrastruktūras uzlabojumiem "Via Hanseatica" teritorijā. Šajā ziņā ir jāorganizē ne tikai finansējuma piesaiste, bet arī esošās situācijas izpēte, lai varētu definēt labākos attīstības virzienus. "Via Hanseatica" ir starptautisks tūrisma maršruts, kas no Sanktpēterburgas līdz Rīgai savieno vairākas pilsētas Krievijā, Igaunijā un Latvijā. "Via Hanseatica" uzdevums ir veicināt attālo Igaunijas, Latvijas un Krievijas projekta teritoriju ilgtspējīgu attīstību, izmantojot pārrobežu tūrisma maršrutu potenciālu.

Projekta finansējuma lielāko daļu nodrošināja Latvijas-Igaunijas-Krievijas Pārrobežu sadarbības programma Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta 2007-2013 ietvaros. Aktīvais projekta ieviešanas laiks bija no 2012.gada janvāra līdz 2014.gada decembrim. Pēc projekta beigām "Via Hanseatica" turpina darbu, balstoties uz noslēgto sadarbības līgumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)