Banner 980x90

"Siguldas Tornī" Evijas Amoliņas un Dainas Dubras gleznu izstāde

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No 5. līdz 28.augustam Siguldas kultūras un mākslas telpā "Siguldas Tornis" skatāma Evijas Amoliņas un Dainas Dubras izstāde "Ieskatoties". Izstādē apskatāmajos darbos atainota daba, ainavas un ziedi bagātīgā krāsu gammā, akrila un eļļas tehnikā, pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

Siguldas kultūras un mākslas telpa "Siguldas Tornis" atvērta piektdienās, sestdienās un svētdienās no plkst.12.00 līdz plkst.17.00. Izstādi iespējams aplūkot arī citā laikā, iepriekš zvanot uz tālruni 29218240.

Evija Amoliņa bērnību pavadījusi Jelgavā. Skolas un mācību gadus – Rīgā un Liepājā, bet nu jau vairākus gadus dzīvo Siguldā. Glezniecību un grafiku mācījusies Kārļa Dobrāja mākslas studijā Rīgā, darbojusies arī Agitas Zālītes mākslas studijā "Baltajā Flīģelī" Siguldā. Apguvusi arī fotomākslu Andreja Granta fotostudijā. Šobrīd Evija Amoliņa glezno krāsām bagātas ainavas, ziedus, dabas motīvus. Daba viņai ir jo sevišķi interesanta, jo tā ir mūžam mainīga, pārsteidzoša un skaista gan ritmos, gan krāsās. Daba mūsu dzīvi padara krāsaināku, tāpat kā māksla. Māksla var vēstīt daudz, bet viens no tās uzdevumiem ir darīt pasauli, cilvēkus un viņu iekšējo pasauli skaistāku, uzskata māksliniece.

Daina Dubra glezniecībai pievērsās ap 20 gadu vecumu, kad vēlējās materializēt savus sapņus. Zīmēšanu un gleznošanu apguvusi privāti pie māksliniekiem – pasniedzējiem: zīmēšanas pamatus apguvusi pie Gundara Gabranova, vēlāk iepazinās ar Kārli Dobrāju, kas arī bijis viņas skolotājs vairākus gadus. Papildus mācījusies arī pie Arnolda Plauža un Ivara Heinrihsona. Lai gan uzsākot mācības bija pārliecība, ka viņā mājo minimālisma gars, studējot glezniecību visvairāk pārsteidza krāsu bagātība un prieks, ko sniedz dažādie krāsu salikumi. Ar to arī Daina Dubra spēlējas, veidojot savus darbus.

Ieeja – par ziedojumiem.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)