Banner 980x90

"Lauku ceļotājs": Sniega trūkums ziemā būtiski neietekmētu lauku tūrisma mītņu noslodzi

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Sniega trūkums ziemā būtiski neietekmētu Latvijas lauku tūrisma mītņu noslodzi, aģentūrai LETA teica biedrības "Lauku ceļotājs" ceļojumu konsultante Katrīna Seržante.

Viņa sacīja, ka, ja arī šogad ziemā būs mazāk sniega, nekā cerēts, tas būtiski neietekmēs Latvijas lauku tūrisma mītņu noslodzi, jo iedzīvotāju vēlme doties brīvdienās ārpus pilsētas ziemā nav atkarīga no sniega daudzuma. "Protams, tas ierobežo iespējas nodoties aktīvai atpūtai ārā, bet, man šķiet, ka tāpat nāk Jaunais gads un cilvēki tāpat grib izrauties no Rīgas un atpūsties tuvāk dabai laukos," pauda Seržante.

Tāpat viņa atzina, ka Latvijas lauku tūrisma uzņēmējiem kopumā noskaņojums patlaban ir pozitīvs un, arī spriežot pēc rezultātiem vasarā, ir veicies labi. Tomēr to, kāds šogad kopumā būs Latvijas lauku tūrisma mītņu apgrozījums, vēl nevar prognozēt - to varēs aplēst "Lauku ceļotāja" kopsapulcē 22.novembrī, kad būs apkopoti Latvijas lauku tūrisma mītņu līdzšinējie šā gada darbības rezultāti.

Biedrība "Lauku ceļotājs" dibināta 1993.gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. "Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados. Pašlaik "Lauku ceļotājs" apvieno apmēram 330 biedru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)