Banner 980x90

"Bite" šogad plāno palielināt investīcijas tīkla un tehnoloģiju attīstībā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Telekomunikāciju operators "Bite Latvija" ("Bite") pērn 10% no ieņēmumiem jeb astoņus miljonus eiro ieguldīja tīkla un tehnoloģiju attīstībā, taču, ņemot vērā arvien lielāku pieprasījumu pēc ātra interneta, šogad investīcijas šajā virzienā plānots palielināt, aģentūrai LETA sacīja kompānijas izpilddirektors Kaspars Buls.

Viņš norādīja, ka gada laikā divas reizes ir audzis mobilo sakaru lietotāju izmantotā interneta datu apmērs "Bites" tīklā - no vidēji 1,2 gigabaitiem (GB) pagājušā gada sākumā līdz 2,5 GB uz vienu datu lietotāju šogad. "Latvijas iedzīvotāji mobilo internetu izmanto aizvien aktīvāk, līdz ar to pieaug prasības pēc sakaru kvalitātes, īpaši pēc datu pārraides ātruma," uzsvēra Buls, piebilstot, ka papildus pieaug arī pārraidīto datu apmērs - pēc Somijā bāzētās mobilo sakaru pētījumu kompānijas "Digital Fuel Monitor" datiem, Latvijas iedzīvotāji ir otrie aktīvākie mobilā interneta izmantotāji Eiropā, uzreiz aiz somiem.

"Daļēji tas ir saistīts ar to, ka līdztekus tālruņiem mobilo internetu izmanto dažādās ierīcēs, tostarp maršrutētājā, planšetdatorā un citur. Šā segmenta izaugsme ir straujāka kā jebkad. Gada laikā klientu skaits, kas lieto SIM karti citā ierīcē, ne telefonā, "Bitē" pieaudzis par 58%," skaidroja Buls.

Pēc viņa paustā, šādas klientu uzvedības izmaiņas būtiski ietekmēs tirgu, tajā skaitā arī "Bites" attīstības virzienus un investīcijas, jo klientu prasības pēc jaudīgāka interneta tikai turpinās pieaugt. "Ņemot vērā iepriekš minēto, "Bite" jau pērn 10% no ieņēmumiem jeb astoņus miljonus eiro ieguldīja tīkla un tehnoloģiju attīstībā, un 2017.gadā plānojam šo apjomu tikai palielināt," atklāja Buls.

"Tā kā ir pieaudzis gan mūsu klientu, gan viņu izmanto ierīču skaits, mums kā pakalpojumu sniedzējam ir svarīgi būt soli priekšā attīstībā, nepārtraukti investējot gan tehnoloģijās, gan tīkla uzturēšanā un paplašināšanā. Mēs esam pirmie, kas Latvijā aktivizēja 4,5G internetu un mobilajā tīklā sasniedza vienu gigabitu sekundē (Gbps) datu pārraides ātrumu. Mēs jau esam papildinājuši tīklu ar 80 4G+ stacijām, kā arī veicam darbus, lai paplašinātu gan tīkla pārklājumu, gan ātrumu, gan kapacitāti. Klientu labā pieredze ir mūsu galvenais uzdevums, tādēļ esam ieviesuši arī īpaši modernu monitoringa rīku, kas uzlabo mūsu mērījumus, lai tīkla attīstība noritētu raiti un efektīvi," sacīja kompānijas izpilddirektors.

Buls norādīja, ka pašlaik uzņēmumā strādā 600 cilvēku komanda, kas ikdienā nodrošina kvalitatīvu klientu apkalpošanu, produktu izstrādi, uzturēšanu un citas funkcijas.

Viņš arī piebilda, ka drīzumā "Bite" spers nākamos soļus tīkla modernizācijā, kas būtiski paaugstinās klientiem sniegtā pakalpojuma kvalitāti, bet par to tiks ziņots vēlāk.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā "Bite Latvija" apgrozījums bija 67,057 miljoni eiro, kas ir par 12,6% vairāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 15% un sasniedza 5,258 miljonus eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam "Bite Lietuva".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)