Banner 980x90

Publiskajai apspriešanai nodoti divi nozīmīgi Siguldas lokālplānojumi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Siguldas novada pašvaldība līdz pirmdienai, 18.jūlijam publiskajai apspriešanai ir nodevusi divus lokālplānojumu projektus intensīvas attīstības teritorijās, pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

Lokālplānojumu Ata Kronvalda ielā 7, Oskara Kalpaka ielā 12, Krišjāņa Barona ielā 27 un Oskara Kalpaka ielā izstrādā, lai grozītu teritorijas plānojumā noteiktos apbūves rādītājus un ielu sarkanās līnijas, paredzot Siguldas izglītības iestāžu  infrastruktūras attīstību – jaunas piebūves būvniecību A.Kronvalda ielā esošajai skolas ēkai. Savukārt, lokālplānojuma projektu Strēlnieku, Pulkveža Brieža ielas un Vidzemes šosejas krustojumu zonā izstrādā, lai uzlabotu satiksmi krustojumā, kas ir visnozīmīgākais Siguldas un Rīgas virziena sasaistei.

Pašvaldības teritorijas plānošanas speciālisti norāda, ka lokālplānojums ir būtisks teritorijas attīstības sākumposms – tas ir pamatdokuments, kurš ļauj pēc tam secīgi izstrādāt dažāda veida būvprojektus – gan ēkām, gan ielām un citām būvēm.

Lokālplānojuma projekts Strēlnieku, Pulkveža Brieža ielas un Vidzemes šosejas krustojumu zonā tiek izstrādāts, lai uzlabotu satiksmi un organizētu optimālu satiksmes plūsmu Pulkveža Brieža ielas un Vidzemes šosejas krustojumā. Lokalplānojums paredz mainīt sarkano līniju plānu, kas ļautu nodrošināt vairākas joslas izbraukšanai uz Vidzemes šosejas, nodrošinot iespēju autovadītājiem ātrāk un drošāk šķērsot krustojumu, kas ir īpaši nozīmīga ne tikai rudens laikā, bet arī daudzskaitlīgajos novada sporta un kultūras pasākumos.

Lokālplānojums Ata Kronvalda ielā 7 un pieguļošajās teritorijās paredz gan uzlabot satiksmes infrastruktūru, lai iedzīvotājiem būtu ērtāk pieejams Siguldas Sporta centrs, gan radīt iespēju paplašināt Siguldas pilsētas vidusskolas ēku. Šobrīd lokālplānojumā ietverto zemes gabalu apbūves rādītāji jau sasnieguši  maksimālo robežu attiecībā uz apbūves blīvumu un brīvajām zaļumu teritorijām, bet, pārplānojot teritoriju,  ir iespējams ņemt vērā tālejošos mērķus un konkrētos uzdevumus to sasniegšanai, kur viens no uzdevumiem ir veikt esošās skolas ēkas un tai piegulošās teritorijas pārbūvi, kas ir iespējama tikai nosakot citus apbūves rādītājus visam kvartālam.

Publiskās apspriešanas sanāksmes par abiem lokālplānojumiem 20.jūnijā notiks Siguldas novada Kultūras centrā, Pils ielā 10.

Plašāka informācija par lokāplānojumiem un to vizualizācijas ir pieejamas šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)