Banner 980x90

Pirmo reizi norisināsies Siguldas Restorānu nedēļa

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Sagaidot 2017.gadu, kad Siguldā, Rīgā un Gaujas reģionā tiks īstenotas Eiropas Gastronomijas reģiona aktivitātes, no pirmdienas, 18.aprīļa līdz svētdienai, 24.aprīlim Siguldā un tās apkārtnē pirmo reizi tiek organizēta Siguldas Restorānu nedēļa, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Siguldas Restorānu nedēļas gaitā viesi būs aicināti baudīt trīs ēdienu maltītes astoņos Siguldas novada un apkaimes restorānos. Katrā restorānā tiks piedāvātas ēdienkartes par divām cenām - 15 un 20 eiro. Siguldas Restorānu nedēļā gardēžiem būs iespēja nobaudīt grilētu brieža karbonādi, pīles karpačo, putotu trušu aknu pastēti, Latvijas ogu parfē, bebra gaļas ruleti, sama steiku un murķeļus ar paipalu olu, redīsiem un zaķskābenēm.

Gardēžus visu nedēļu gaidīs četri Siguldas restorāni: "Aparjods", "Kropotkins", "Garšas frekvence" un "Gadalaiki", kā arī četri Siguldas apkārtnes restorāni: "Kungu rija", Bīriņu pils restorāns, Mālpils muižas restorāns un "Rāmkalnu" restorāns. Restorānu piedāvājums Siguldas sociālajos tīklos un restorānos būs pieejams no 16.aprīļa.

Siguldas Restorānu nedēļu organizē Siguldas novada pašvaldības aģentūra "Siguldas Attīstības aģentūra" sadarbībā ar Rīgas Tūrisma Attīstības biroju, īstenojot 2015.gadā izcīnīto titulu "Eiropas Gastronomijas reģions" 2017.gadā.

Eiropas Gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)