Banner 980x90

Pierīgas pašvaldību apvienība vēlas grozījumus meliorācijas sistēmu regulējumā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Jūlija beigās Pierīgas pašvaldību vadītāji sanāksmē diskutēja par apdzīvotu vietu meliorācijas sistēmu attīstības iespējām un definēja vairākas problēmas, kuru dēļ nepieciešami grozījumi meliorācijas jomu reglamentējošos normatīvajos aktos, aģentūru LETA informēja Carnikavas novada domes pārstāve Sandra Baltruka.

Pierīgas pašvaldību vadītāji nolēma sākt sadarbību ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju, lai aktualizētu meliorācijas problēmu risināšanu blīvi apdzīvotās vietās, kā arī iesniegtu priekšlikumus grozījumiem meliorācijas jomu reglamentējošos normatīvajos aktos.

Vairākas Pierīgas pašvaldības grozījumus Meliorācijas likumā rosināja jau 2014.gadā. Šie grozījumi tika rosināti, lai normatīvo aktu līmenī tiktu noteikts, ka meliorācijas sistēmas pastāv arī pilsētu teritorijās, ne tikai lauksaimniecības un mežsaimniecības zemēs. Šie grozījumi stājās spēkā 2015.gada 1.janvārī, nosakot, ka pašvaldībām ir tiesības piedalīties novada meliorācijas sistēmu uzturēšanā.

Tagad Pierīgas pašvaldību apvienības pārstāvji ir identificējuši vairākas jaunas problēmas - esošais būvniecības regulējums meliorācijas jomā nav pilnvērtīgi piemērojams blīvi apdzīvotu un apbūvētu teritoriju hidroloģiskā režīma nodrošināšanai. Aizvien normatīvajos aktos pastāv arī ierobežojumi, kas kavē pašvaldību iesaisti meliorācijas sistēmu darbības nodrošināšanā un jaunu izveidošanā.

Tāpat tikšanās laikā Pierīgas pašvaldību apvienības biedri diskutēja par valdības pieņemtajiem noteikumiem par izglītības darbinieku atalgojuma reformu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)