Banner 980x90

Piektdiena atnesīs daudzus temperatūras rekordus un brāzmainu vēju

Rīga, 21.sept., LETA. Piektdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies līdz +24..+29 grādiem, un tik liels karstums tik vēlu rudenī būs pirmo reizi zināmajā vēsturē.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem gaidāms gan jauns 21.septembra, gan mēneša trešās dekādes karstuma rekords ne tikai konkrētās novērojumu stacijās, bet arī visā valstī.

Diena kopumā būs saulaina, tomēr vietām iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Pastiprināsies dienvidu vējš, pēcpusdienā valsts rietumu un centrālajā daļā tā ātrums brāzmās sasniegs 13-18 metru sekundē.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +28 grādiem un dienvidu vēja ātrums brāzmās pēcpusdienā brīžiem sasniegs 15 metru sekundē.

Laikapstākļus ietekmē aizejošais anticiklons, kā arī spēcīgs ciklons, kas no Ziemeļjūras virzās uz Skandināviju un rada vētru. Atmosfēras spiediens Latvijā 759-762 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī, gaidāma tā pazemināšanās.

LVĢMC atgādina, ka vietām valsts centrālajā daļā, arī galvaspilsētā, saglabājas ļoti augsta ugunsbīstamība mežos, tādēļ Rīgā, Zemgalē un Vidzemē spēkā oranžās krāsas brīdinājums. Savukārt Kurzemē izsludināts dzeltenās krāsas brīdinājums par vēja pastiprināšanos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)