Banner 980x90

Pēc varas maiņas Latvijas Vingrošanas federācijā kavējas lietvedības nodošana un jaunās valdes apstiprināšana

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Latvijas Vingrošanas federācijas (LVF) gadskārtējā kongresā decembra vidū ir notikusi varas maiņa, par organizācijas prezidentu kļūstot Jānim Čakstiņam, taču kavējas lietvedības nodošana, jaunievēlētā valde joprojām nav oficiāli apstiprināta un nevar pilnvērtīgi darboties, aģentūrai LETA stāstīja LVF jaunā ģenerālsekretāre Tatjana Stepulāne.

LVF kongresā par jauno prezidentu kļuva uzņēmējs Čakstiņš, kura kandidatūru atbalstījuši 16 organizācijas biedri. Viņš amatā nomainījis uzņēmēju Gunti Rāvi, kurš uz atkārtotu ievēlēšanu nav pretendējis. Čakstiņam konkurenci veidoja 2004.gada Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļnieks atbalsta lēcienā Jevgeņijs Saproņenko, kurš iepriekšējā valdē pildīja viceprezidenta pienākumus, kā arī Liepājas Kompleksās sporta skolas direktors Naums Vorobeičiks.

Par LVF viceprezidentiem jaunajā valdē tika ievēlēti Daiga Liepiņa un Artūrs Mickevičs, valdes locekļa amatus ieguva arī Gunta Afanasjeva, Broņislavs Konstantinovičs, Gaļina Marjina, Tatjana Ņikitina, Aivars Plāte, Nadežda Seile un Irina Smelova, bet par ģenerālsekretāri apstiprināja Stepulāni. Tomēr jaunā valde oficiāli savu darbu vēl nav sākusi un tā joprojām nav apstiprināta Uzņēmumu reģistrā (UR), jo federācijas iepriekšējās amatpersonas kavējoties ar lietvedības un grāmatvedības dokumentu nodošanu.

"Iepriekšējā LVF ģenerālsekretāre Vera Lobanova nevēlas nodot lietas un ar mums "uz kontaktiem neiziet", tāpēc šobrīd es nevaru oficiāli veikt savus pienākumus, tikt pie dokumentācijas, kontaktēties ar starptautisko federāciju un veikt ikdienas darbus. Tāpat jaunā valde vēl nav apstiprināta UR, jo mums tiek prasīts gada pārskats, taču grāmatvedībai tas nav gatavs un joprojām tiek gatavots, bet arī mēs nezinām, kāds ir federācijas finansiālais stāvoklis," situāciju raksturoja Stepulāne.

Jaunā LVF ģenerālsekretāre piebilda, ka viņa joprojām ir bez darba līguma. "Piektdien darba līgums beidzas Verai Lobanovai, tāpēc ceru, ka viņa tomēr nodos lietas, taču, kad tas notiks, nezinu, jo viņa nevēlas sadarboties," apgalvoja Stepulāne. Tiesa, jaunā valde jau sākusi darbus, veidojot tehniskās komitejas un komisijas.

Lobanova, aizbildinoties uz ģimenes apstākļiem, aģentūrai LETA komentāru nesniedza, bet bijušais LVF prezidents Rāvis sacīja, ka iepriekšējā vadība vēlējusies noslēgt 2016.gadu un tad iesniegt gada pārskatu. "Nav taisnība, ka Lobanovas kundze negrib sadarboties. Mēs vēlējāmies noslēgt iepriekšējo gadu, iesniegt gada pārskatu Valsts ieņēmumu dienestā (VID), un lai pēc tam jaunās valdes revīzijas komisija to pārbauda. Mēs nevarējām visu pamest pusceļā. Drīz viss tiks sakārtots un jaunā valde varēs sākt savu darbu," skaidroja Rāvis.

Rāvis skaidroja, ka jau iepriekš bija pieņēmis lēmumu vairs nekandidēt uz LVF prezidenta amatu. "Jau iepriekšējā termiņa sākumā teicu, ka man tas būs pēdējais. Ar vingrošanas federāciju esmu bijis saistīts pietiekami ilgi, jādod ceļš jaunajiem. Kā vērtēju izmaiņas un jauno prezidentu? Lai vispirms sevi parāda un pierāda, tad varēs izdarīt secinājumus," sacīja Rāvis.

Savukārt Stepulāne kongresā notikušās ievērojamās pārmaiņas valdes sastāvā skaidroja ar biedru izvēli. "Čakstiņš apliecināja, ka ir gatavs darboties vingrošanā, savest kārtībā federācijas darbu un piesaistīt finansējumu, pārliecinot biedrus. Iepriekš Čakstiņš ar vingrošanu nav bijis saistīts, bet, cik zinu, viņam bijusi saistība ar motosportu," sacīja Stepulāne.

Jaunā valde ievēlēta uz četriem gadiem un tās mērķis ir nodrošināt dažādu vingrošanas veidu attīstību. "Vēlamies popularizēt vingrošanu sabiedrībā, ne tikai sporta vingrošanu, bet arī citus vingrošanas veidus, piemēram, aerobiku, ar kuru var nodarboties plašas tautas masas. Protams, viena no prioritātēm ir arī augstu sasniegumu sports, kur jānodrošina finansējums valsts izlasēm. Darbs norisinās, iepriekš Latvijas vingrotājiem ir bijuši atzīstami panākumi starptautiskajā arēnā, jo potenciāls mūsu vadošajiem sportistiem ir ļoti augsts. Mūsu uzdevums ir viņiem cik vien spējam palīdzēt un atbalstīt," piebilda Stepulāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)