Banner 980x90

Pēc jaunās pedagogu atalgojuma reformas ieviešanas izteikts algu pieaugums Siguldas novadā nebūs vērojams

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Prognozējams, ka pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) jaunās pedagogu atalgojuma reformas ieviešanas izteikts algu pieaugums Siguldas novadā nebūs vērojams, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Situācija, iespējams, pasliktināsies Mores pamatskolā, jo tajā ir neliels skolēnu skaits un paralēli tiek nodrošināta speciālā izglītība - reformas rezultātā nevarēs pielāgot tikpat lielu koeficientu kā līdz šim. Tāpat jaunās reformas rezultātā atalgojums, iespējams, samazināsies Siguldas novada skolu administrācijas darbiniekiem.

Kā skaidrojusi Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos Līga Sausiņa, skolēnu skaitu uz vienu skolotāju noteiks IZM, tā nav pašvaldības kompetence.

"Siguldas novada pašvaldība līdz šim, pārdalot mērķdotāciju, nodrošina divu lauku skolu, kurās skolēnu skaits ir ap 100 skolēniem, darbu. Apzinoties izglītības iestāžu doto pienesumu lauku reģioniem, nevienu no skolām pašvaldība neplāno optimizēt vai slēgt. Turklāt Siguldas novadā bērnu un skolēnu skaits katru gadu pieaug, līdz ar to pašvaldība aktīvi risina jautājumu par papildu vietu izveidi novada pirmsskolas izglītības iestādēs un sākumskolās. Pēdējo piecu gadu laikā ir izveidotas ap 400 jaunas vietas pilsētas bērnudārzos," piebildusi Sausiņa.

Kā ziņots, IZM iecerētā pedagogu algu reforma, kurai spēkā būtu jāstājas jau 1.septembrī, paredz palielināt skolēnu skaitu uz vienu skolotāju. IZM ir aprēķinājusi, ka, īstenojot atalgojuma reformu, zemākā pedagogu algas likme palielināsies par 62%, no 420 eiro kāpjot līdz 680 eiro.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)