Banner 980x90

Pēc 8,2 miljonu eiro vērto remontdarbu paveikšanas ekspluatācijā nodots Siguldas novada Kultūras centrs

Rīga, 7.aug., LETA. Šodien ekspluatācijā nodots Siguldas novada Kultūras centrs, kura rekonstrukcijā ieguldīti 8,2 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājas vietniece Sindija Brikmane.

Kultūras centrs būvēts 1962.gadā un kopš tā laika kalpojis bez būtisku remontdarbu veikšanas. Savukārt pēc pārbūves centrs ieguvis plašas, mūsdienīgas un funkcionālas telpas un, pateicoties oriģinālam dizaina risinājumam, veiksmīgi iekļaujas Siguldas pilsētvidē - arhitekts Aldis Polis ēkas fasādē izmantojis dekoratīvus fasādes paneļus, kuru apdruka veidota pēc devona perioda smilšakmens atsegumu fotoattēliem no Velnalas klintīm Siguldā -, pauda Brikmane.

Kultūras centram izveidotas ieejas abās ēkas pusēs, nodrošinot ērtu piekļuvi gan galvenajām pilsētas ielām, gan funkcionālajam autostāvlaukumam, kurā uzstādīta elektroautomobiļu vidēja ātruma uzlādes iekārta. Ēkā izveidotas četras īpaši pielāgotas mēģinājumu telpas orķestra, kora un dejotāju vajadzībām, kuras būs pieejamas novada amatiermākslas kolektīviem. Deju mēģinājumu zālē izbūvēta kustību amortizējoša grīda.

"Pārbūvētajā ēkā ir izcila akustika ar mazu reverberācijas laiku, kas lieliski piemērota koncertiem ar apskaņošanu un ļaus veikt augstvērtīgus audio ierakstus vai pat tiešraides no kultūras notikumiem," klāstīja pašvaldības pārstāve.

Turklāt šī esot pirmā ēka Baltijas valstīs, kurā uzstādīta "Meyer Sound" apskaņošanas sistēma, kuru skaņu inženieri un producenti uzskatot par labāk skanošo apskaņošanas sistēmu pasaulē. Tāpat visās zālēs ir uzstādīti augstas izšķirtspējas video projektori, bet lielā zāle ir īpaši pielāgota pasākumiem, kuriem nepieciešamas sarežģītas dekorācijas - skatuve ir padziļināta, aprīkota ar paceļamām konstrukcijām un profesionālām skatuves gaismām. Kultūras centra apjoms palielināts ar tehnisko korpusu.

Ar tehnoloģiskajiem risinājumiem atjaunota arī bijusī kino zāle, kurā varēs norisināties mazākas formas koncerti, izrādes vai kino seansi, savukārt izstāžu zālē iespējams rīkot dažādas izstādes vai nelielus kamerpasākumus. Drīzumā kultūras centram tiks iegādāts jauns koncertflīģelis.

Domājot par energoefektivitāti, būve ir aprīkota ar ēkas vadības sistēmu, kas automātiski regulē un vada ventilācijas, apkures, apgaismojuma un kondicionēšanas iekārtas.

Saskaņā ar izsludināto atklāto iepirkuma konkursu Siguldas novada Kultūras centra vērienīgo rekonstrukciju par 8 273 886 eiro, tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis, veica SIA "Monum". Daļa no rekonstrukcijas izmaksām - 1 921 171 eiro apmērā - segta, īstenojot Emisijas kvotu izsoļu instrumenta finansēto projektu "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Siguldas novada Kultūras centra ēkā".

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka ēkas rekonstrukcijas priekšdarbi Siguldā sākti 2016.gada beigās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)