Banner 980x90

Pašvaldību domju sēdes varēs būt slēgtas, lai aizsargātu privāto dzīvi un citu neizpaužamu informāciju

Rīga, 9.janv., LETA. Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien atbalstīja priekšlikumu, kas paredz, ka pašvaldību domju sēdes vai to daļa varēs būt slēgta, lai aizsargātu personas privāto dzīvi un citu saskaņā ar likumu neizpaužamu informāciju.

Likumā "Par pašvaldībām" paredzēts noteikt, ka domes sēdes ir atklātas, izņemot gadījumus, kad jautājumu nepieciešams izskatīt slēgtā domes sēdē vai tās daļā, lai aizsargātu valsts noslēpumu, adopcijas noslēpumu, komercnoslēpumu, personu privāto dzīvi, bērnu intereses vai citu informāciju, kuras izpaušana saskaņā ar likumu ir aizliegta.

Pašlaik likumā ir noteikts, ka domes sēdes ir atklātas, ja likumos nav noteikts citādi.

Attiecīgais priekšlikums tapa, daļēji atbalstot Latvijas Lielo pilsētu asociācijas rosinājumu noteikt, ka domes sēdes ir atklātas, ja ārējos normatīvajos aktos nav noteikts citādi. Asociācija attiecīgo priekšlikumu bija sagatavojusi, ņemot vērā Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasības.

Par šo priekšlikumu vēl būs jālemj Saeimai, skatot grozījumus likumā otrajā lasījumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)