Banner 980x90

Par Rīgas-Gaujas reģiona oficiālajiem gastronomijas suvenīriem 2017.gadā pasludina bērzu sulu sīrupu, augu tējas un sukādes

Rīga, 6.dec., LETA. "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" (RTAB) sadarbībā ar Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldībām, kā arī Gaujas nacionālā parka tūrisma klasteri rīkotajā konkursā "Rīgas-Gaujas reģiona - 2017.gada Eiropas Gastronomijas reģiona oficiālais suvenīrs" pasludināti trīs oficiālie suvenīri - bērzu sulu sīrupi, augu tējas un rabarberu, cidoniju sukādes, aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Blaua.

Izvērtējot konkursam iesniegtos darbus atbilstoši reģiona nodefinētajai tēmai "Ar dabu šķīvī", žūrija pieņēma lēmumu par trim oficiālajiem suvenīriem - bērzu sulu sīrupu, augu tējām un rabarberu, cidoniju sukādēm. Bērzu sulas sīrupu piegādās SIA "Kainaži", augu tējas zemnieku saimniecība "Doktus", savukārt rabarberu un cidoniju sukādes - SIA "Rāmkalni Nordeco".

Žūrijā bija pārstāvji gan no RTAB, gan reģiona pašvaldībām, kā arī tika pieaicināti viesmīlības un ēdināšanas eksperti. "Izvērtējot piecus iesniegtos piedāvājumus, galvenokārt vadījāmies, lai produkts atbilstu konceptam, taču būtiski bija arī citi kritēriji - iesniegtais dizains, inovācija, produktu izcelsme, ekonomiskais pienesums reģionam un citi faktori. Tā kā nolikumā jau bija paredzēts, ka uzvarētāji var būt vairāki, lēmām par labu trīs iesniegtajiem produktiem - katram no tiem saredzam savu mērķauditoriju, pielietojumu un pievienoto vērtību projekta popularizēšanā," skaidroja RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Oficiālie suvenīri būs pieejami piecos Rīgas, Siguldas, Valmieras un Cēsu tūrisma informācijas centros, kā arī kalpos pašvaldību reprezentācijas vajadzībām.

Jau ziņots, ka "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" (zīmols "Live Riga") sadarbībā ar Siguldas, Cēsu un Valmieras pašvaldībām, kā arī Gaujas nacionālā parka tūrisma klasteri aicina uzņēmējus aicināja piedalīties konkursā "Rīgas-Gaujas reģiona - 2017.gada Eiropas Gastronomijas reģiona oficiālais suvenīrs". Suvenīram bija jābūt oriģināldarbam, reģionu reprezentējošam gastronomiskam suvenīram - ēdienam vai bezalkoholiskam dzērienam - atbilstoši izvēlētajai tēmai "Ar dabu šķīvī", kā arī pieejamam divās cenu kategorijās - no trīs līdz pieciem eiro un no 10 līdz 15 eiro. Piedāvājumus konkursam varēja iesniegt no 1.novembra līdz 15.novembrim.

Vēstīts arī, ka Rīgas-Gaujas reģions ieguvis iespēju 2017.gadā kļūt par "Eiropas gastronomijas reģionu". Projekts galvenokārt vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu un Gaujas nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Vienlaikus projektā vērība tiks pievērsta izglītībai, pilsētu un lauku mijiedarbībai, veselīgas pārtikas un uztura jautājumiem, ēdienu tradīcijām, restorānu un viesmīlības nozīmei un kultūrai, uzņēmējdarbībai, inovāciju nozīmei gastronomijā, ko īstenos katrs no projekta partneriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)