Banner 980x90

Oktobrī elektrības patēriņš Latvijā audzis par 11%

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Šā gada oktobrī Latvijā tika patērētas 625 814 megavatstundas (MWh) elektroenerģijas, kas, salīdzinot ar septembri, bija par 11% vairāk, liecina AS "Augstsprieguma tīkls" apkopotā informācija.

Savukārt, salīdzinot ar 2014.gada oktobri, šā gada oktobrī elektroenerģijas patēriņš nav būtiski mainījies.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem oktobrī Daugavā ūdens pieplūde bija tikai 28% apmērā no normas. Oktobris bija sausākais visā Latvijas meteoroloģisko novērojumu periodā un upēs turpinājās mazūdens periods.

Nokrišņu ziņā 2015.gada oktobris īpaši kontrastēja ar pērnā gada oktobri. Upju notece bija ievērojami mazāka par vidējiem ilggadējiem lielumiem. Zemais ūdens pieteces līmenis ietekmē saražotās elektroenerģijas apjomu hidroelektrostacijās (HES), kur bija novērojams kāpums vien par 8%, bet, salīdzinot ar 2014.gada oktobri, - kritums par 65%. Šis samazinājums tika kompensēts ar termoelektrocentrālēs saražoto elektroenerģiju, kur bija novērots kāpums par 58%.

HES saražotās enerģijas kritumu kompensēja arī importētā elektroenerģija, kur tika uzrādīts 23% kāpums importētās elektroenerģijas apjomā. Savu artavu pielika arī mazās HES, kurās bija novērots kāpums par 23%, tādējādi nodrošinot iztrūkstošo elektroenerģijas apjomu.

Vietējie Latvijas elektroenerģijas avoti oktobrī saražoja 487 034 MWh, kas ir par 42% vairāk nekā septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)