Banner 980x90

"Ober-Haus": Pirmajā ceturksnī darījumu skaits privātmāju segmentā samazinājies par 17%

Rīga, 21.apr., LETA. Privātmāju segmentā šogad pirmajā ceturksnī novērots būtisks darījumu skaita un pircēju intereses samazinājums, salīdzinot ar 2017.gada trešo un ceturto ceturksni, jo ceturksnī reģistrēto darījumu skaits sarucis par 17%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Ober-Haus" dzīvojamo platību tirgus pārskatā, atsaucoties uz Zemesgrāmatas datiem.

Rīgā pirmajā ceturksnī privātmāju segmentā veikti 78 darījumi. Pēc "Ober-Haus" speciālistu paustā, samazinājuma iemesls ir mazais piedāvājums - bieži vien pircēji izvēlas paši būvēt mājas.

Līdzīgi kā 2017.gadā, darījumu summas bijušas 50 000 eiro līdz 450 000 eiro robežās atkarībā no novietojuma. Lielākā interese no pircēju puses ir par ēkām ar dzīvojamo platību līdz 200 kvadrātmetriem cenu kategorijā līdz 200 000 eiro.

Rīgā privātmāju segmentā lielākā aktivitāte novērota Bieriņos, Berģos, Dārzciemā, Imantā, Zolitūdē un Teikā. Savukārt Pierīgā lielākā aktivitāte novērota Mārupes novadā, Ķekavas novadā, Ādažu novadā, Garkalnes novadā, Stopiņu novadā un Babītes novadā.

Pierīgā šobrīd lielākā daļa klientu meklē jau pabeigtas mājas, ar mūsdienīgu plānojumu, celtas pēdējo 10 līdz 15 gadu laikā, cenu kategorijā no 100 000 eiro līdz 200 000 eiro, ņemot vērā vietu, ēkas un zemes platības, bet šajā segmentā piedāvājums ir ļoti zems. Atsevišķos Pierīgas novados novērotas arī krietni augstākas īpašumu cenas.

Palielinoties dzīvokļu cenām Rīgā, jaunās ģimenes un/vai ģimenes ar vairākiem bērniem arvien biežāk izrāda interesi par privātmājas iegādi Rīgā vai Pierīgā, teikts pārskatā.

2018.gadā "Ober-Haus" privātmāju segmentā Rīgā prognozē darījumu skaita saglabāšanos 2017.gada līmenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)