Banner 980x90

Noskaidroti konkursa "Tautas garša" uzvarētāji

Rīga, 3.jūn., LETA. Noskaidroti Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotā "Novada garšas" konkursa "Tautas garša" uzvarētāji, aģentūru LETA informēja LLKC pārstāve Dace Langiša.

Viņa atzīmēja, ka četri pasākumā izceltā produkta saimnieki un pa vienam saimniekam no citām kategorijām, kuri saņēmuši visvairāk balsu, bez maksas varēs piedalīties pasākuma "Novada garšas" noslēgumā septembra beigās Rīgā, Hanzas peronā.

Kategorijā "Augu izcelsmes produkti" par uzvarētāju atzina sulu bāru "Dabas Laboratoriju", zemnieku saimniecību "Mērtas", bioloģiskās pārtikas audzētavu "Absolūts ēd" un šokolādes ražotāju "Ice Bliss".

Piena produktu kategorijā uzvarēja Jānis Lapsa, gaļas, zivju un medus kategorijā - SIA "Berico", miltu izstrādājumu kategorijā - Una Brakša, alkoholisko dzērienu kategorijā - zemnieku saimniecība "Pīlādži", bezalkoholisko dzērienu kategorijā - izbraukuma kafijas tirgotājs "Royalcoffee", ēdināšanas kategorijā - restorāns "Lazanjas republika".

Langiša atzīmēja, ka šis bija otrais no kopumā pieciem LLKC rīkotajiem tematiskajiem pasākumiem, kuru mērķis ir popularizēt vietējo produktu ražotāju, lai mudinātu pircēju iepazīt un aizvien vairāk izvēlēties dzīvesvietai tuvāk radītos pārtikas produktus. Šogad "Novada garšas" galvenais uzsvars Siguldā bija zaļumi, tostarp augi, dārzeņi, augļi un ogas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)