Banner 980x90

No Vidzemes visvairāk pieteikumu "If" Drošības fonda finansējuma saņemšanai

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Vidzemes reģiona skolas, bērnudārzi un vairākas citas organizācijas izrādījušas interesi par iespējām iegūt "If" Drošības fonda finansējumu, lai uzlabotu drošību un samazinātu negadījumu risku. Pirmajā kārtā savus projektus 1000 eiro finansējuma iegūšanai kopumā iesniedza 21 organizācija, un no tiem astoņi pieteikumi saņemti no Vidzemes. 

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja akcijas organizatori, finansējumu plānots piešķirt trim projektiem.

Viens no pretendentiem uz "If" Drošības fonda finansējumu ir biedrība "Drošas inovācijas", kas pārstāv Priekuļu novada pirmsskolas izglītības iestādi "Mežmaliņas". Vienīgais Priekuļu bērnudārzs atrodas novada centrā, un bērni uz dārziņu tiek vesti ar velosipēdu, bet dažkārt viņi turp brauc arī paši. Bērniem tīkamo braukšanu ar velosipēdu ir lieliski iespējams apvienot ar mācībām, tāpēc, īstenojot projektu, iecerēts modelēt dažādas situācijas ar ceļazīmēm uz vietas iestādē, bērniem iemācīt Ceļu satiksmes noteikumu pamatus, kā arī iegādāties veloķiveres.

Cits pretendents Madonas novada multifukcionālais bērnu un jauniešu iniciatīvu centrs "Kubs" virs vairākām ieejas durvīm vēlas ierīkot jumtiņus, lai savus apmeklētājus ziemā pasargātu no krītošām lāstekām un slidenā bruģa. Patlaban centra ieejas nav aizsargātas pret nokrišņiem, un lielākās problēmas rodas ziemā, kad atkušņa laikā gar ēkas stikloto fasādi veidojas milzu lāstekas.

Savukārt Siguldas novada Mores pamatskola, iegūstot projekta finansējumu, vēlētos vienā no skolas ēkām uzstādīt videnovērošanas sistēmu, lai darbdienas laikā efektīvāk varētu uzraudzīt telpās notiekošo un operatīvi novērst iespējamās riskantās situācijas.

Citos "If" Drošības fondā iesniegtajos projektos finansējums paredzēts gan ugunsgrēka signalizācijas sistēmu, evakuācijas kāpņu un atstarotāju, gan speciālo tērpu un ugunsdrošības atslēgu iegādei. Tāpat saņemti projektu pieteikumi, kuros pausta iecere organizēt apmācības par satiksmes drošību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)